Bajorà

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Raça de Star TrekBajorà
Forma de governDemocràcia
Cap d'estatPrimer Ministre
Cap del GovernPrimer Ministre
Òrgan LegislatiuCambra dels Ministres
Planeta originariPlaneta Bajor
Llengua oficialBajorà
AliatsFederació Unida de Planetes
EnemicsCardassians

Els bajorans són una espècie humanoide de l'univers de la sèrie televisiva de ficció Star Trek. La seva primera aparició va ser a la sèrie Star Trek: La Nova Generació i són part integral de la sèrie Star Trek: Espai Profund 9.

Biologia[modifica]

Com moltes races en Star Trek, els bajorans són d'aparença humana, tenint una característica facial distintiva: arrugues en el nas entre els ulls. Malgrat la seva aparença humana, hi ha diverses diferències biològiques entre les dues espècies. Durant l'embaràs, les dones bajoranes sofreixen incontrolables esternuts en comptes dels vòmits i les nàusees. Les dones bajoranes gesten durant 5 mesos en comptes dels 9 mesos de les dones humanes, això a causa d'una alta vascularització entre el fetus i la mare. Durant el part han d'estar extremadament relaxades, i senten molt poc o gens de dolor durant el procés.

Història[modifica]

Els bajorans són una de les espècies més antigues de la galàxia, ja que el seu origen es remunta a fa més d'un milió d'anys.

És característica dels bajorans la seva espiritualitat, els Profetes, i en la seva cultura es poden trobar grans arquitectes, pintors, filòsofs, etc.

En el segle XXIV van sofrir l'ocupació cardassiana i com a conseqüència la seva cultura es va veure terriblement retardada.

Cultura[modifica]

És també característic dels bajorans utilitzar el cognom abans del nom i dur en les orelles uns cercles com a símbol de la seva devoció espiritual.

Els bajorans creuen que les naus que entren en el forat de cuc són guiades pels Profetes que es troben en el Centre Celestial, dintre del mateix forat.

Els oceans del seu planeta tenen una tonalitat verdosa i conten diverses llunes, entre elles Jeraddo.

Alguns dels seus ritus més coneguts són: els dies d'expiació bajorans (festival en el qual es canta i resa), el cant bajorà de la mort (funeral que dura dues hores) i el festival de la gratitud bajorana (de celebració anual i amb una gran importància social).

Bajorans famosos[modifica]

Enllaços externs[modifica]