Balasc

Plantilla:Infotaula geografia políticaBalasc
Imatge
Antigues cavallerisses de l'Hostal de Balasc

Localització
Map
 42° 04′ 08″ N, 1° 05′ 30″ E / 42.069°N,1.09167°E / 42.069; 1.09167
EstatEspanya
Comunitat autònomaCatalunya
Provínciaprovíncia de Lleida
ComarcaPallars Jussà
MunicipiIsona i Conca Dellà Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Altitud945,1 m Modifica el valor a Wikidata

Balasc és una caseria i antic hostal de camí del terme d'Isona i Conca Dellà, pertanyent a l'antic terme de Benavent de Tremp. Està situat a cosa d'un quilòmetre al sud-oest de Benavent de la Conca, accessible per diversos camins que hi menen des del poble de Benavent de la Conca.

Està situada a 945,1 m. alt., en el mateix coster on es troba el poble esmentat i també l'antic poble de Gramenet, situat a ponent de Balasc.

Aquesta caseria està constituïda per un petit carrer de quatre cases posades en renglera, sense cases enfrontades, i les restes de les cavallerisses de l'antic Hostal de Balasc, concedit al Comú de Benavent el 1731 pel senyor del lloc, el Baró d'Orcau.

Bibliografia[modifica]

  • MADOZ, Pascual. Diccionario geográfico-estadístico-histórico de España y sus posesiones de Ultramar. Madrid: Establecimiento Literario-Tipográfico, 1845. Edició facsímil Articles sobre El Principat de Catalunya, Andorra i zona de parla catalana del Regne d'Aragó al <<Diccionario geográfico-estadístico-histórico de España y sus posesiones de Ultramar>> de Pascual Madoz. V. 1. Barcelona: Curial, 1985. ISBN 84-7256-256-5.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Balasc