Bandera de la Colúmbia Britànica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de banderaBandera de la Colúmbia Britànica
Detalls
Tipusbandera d'una subdivisió de país Modifica el valor a Wikidata
Proporcions3:5
Subjectes representatsSol, corona, Union Jack i camper Modifica el valor a Wikidata
Adoptat perColúmbia Britànica Modifica el valor a Wikidata
Adoptat14 juny 1960 Modifica el valor a Wikidata
Colorsblau, roig, blanc i or Modifica el valor a Wikidata

La bandera de la Colúmbia Britànica fou adoptada el 1960 i reprodueix el disseny de l'escut d'armes de la província.[1]

Disseny[modifica]

Està dividida en dues franges horitzontals, sent la superior un terç de l'ample de la bandera i formada per la bandera del Regne Unit carregada al centre per una corona. La franja inferior, de dos terços d'amplada, mostra un sol ponent sobre tres franges blaves ondulades i quatre de blanques. La proporció de la bandera és 3:5.[1]

Els colors oficials en Pantone són: Blau 2728, Groc 116, Vermell 1795 i Blanc.

Com a curiositat, destaca que a diferència de l'escut, la bandera provincial és de domini públic i no està protegida per la Llei de Símbols Provincials i Honors.[2] Però encanvi si que existeix un protocol sobre la bandera.[3]

La bandera de la Colúmbia Britànica és similar a la bandera del Territori Britànic de l'Oceà Índic. També presenta similituds amb l'escut d'armes del comtat de Suffolk al Regne Unit.

Simbologia[modifica]

A la franja superior trobem la bandera del Regne Unit o Union Jack representa el passat britànic de la província i la corona del rei Eduard al centre representa a la família reial britànica.

A la franja inferior hi trobem tres franges ondulades blau marí i quatre de color blanc que simbolitzen la ubicació de la província entre l'oceà Pacífic i les muntanyes Rocoses. El sol ponent representa el fet que la Colúmbia Britànica és la província més occidental del Canadà.

Banderes històriques[modifica]

Altres banderes[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «The Emblems of British Columbia. Reproducing the flag of British Columbia» (en anglès). Province of British Columbia. [Consulta: 30 abril 2020].
  2. «Provincial Symbols and Honours Act» (en anglès). Government of British Columbia. Arxivat de l'original el 24 de setembre 2015. [Consulta: 5 novembre 2015].
  3. «Flag Protocol» (en anglès). British Columbia Government. [Consulta: 30 abril 2020].

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Bandera de la Colúmbia Britànica