Banksia integrifolia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 10:57, 30 maig 2015 amb l'última edició de PereBot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Infotaula d'ésser viuBanksia integrifolia Modifica el valor a Wikidata

Banksia integrifolia subsp. integrifolia Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
UICN112526727 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreProteales
FamíliaProteaceae
GènereBanksia
EspècieBanksia integrifolia Modifica el valor a Wikidata
L.f., 1782
Distribució

Modifica el valor a Wikidata

Banksia integrifolia, que en anglès es diu Coast Banksia, és una espècie d'arbre del gènere Banksia que creix a la costa est d'Austràlia, localitzant-se a prop de la costa, estuaris dels rius i dunes estabilitzades. És una de les espècies del gènere amb una distribució més àmplia. Es fa servir com planta ornamental i per a repoblació forestal i fixar dunes.

Descripció

Té una forma molt variable però sovint és un arbre de més de 25 m d'alt. Normalment té un únic tronc robust, que amb freqüència està torçat i és nuós, amb l'escorça rugosa característica de les espècies del gènere Banksia. Les seves fulles de color verd fosc a la part de dalt i de color blanquinós al revers en un contrast molt evident en dies ventosos. Aquestes creixen en verticils de tres a cinc. Les fulles adultes tenen marges sencers i tenen unes dimensions de 4 a 20 cm per 6 a 35 mm.[2] Les flors es desenvolupen en la característica espiga floral de les Banksia, una inflorescència composta de centenars de flors densament empaquetades en espiral al voltant d'un eix llenyós. Aquest és toscament cilíndric, de 10 a 12 cm per 5 cm. Les flors són usualment d'un color groc pàlid cap a groc, però poden ser verdoses o rosàcies en capoll.

Referències

  1. «Banksia integrifolia» a The Plant List. Data consulta: 20 de febrer de 2014.
  2. George, Alex S. «The Genus Banksia L.f. (Proteaceae)». Nuytsia, 3, 3, 1981, pàg. 239–473. ISSN: 0085-4417.