Barber Institute of Fine Arts

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Barber Institute of Fine Arts
Imatge
Dades
TipusMuseu d'art i museu universitari Modifica el valor a Wikidata
Part deUniversitat de Birmingham Modifica el valor a Wikidata
Construcció1932 Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicart déco Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaEdgbaston (Anglaterra) i Birmingham (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióThe University of Birmingham, Edgbaston, Birmingham B15 2TS Modifica el valor a Wikidata
Map
 52° 27′ 01″ N, 1° 55′ 40″ O / 52.450331°N,1.927827°O / 52.450331; -1.927827
Monument classificat com a grau I
Identificador1216784
Lloc webbarber.org.uk Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): BarberInstitute Modifica el valor a Wikidata
Vista del museu
Tancrède i Herminie de Poll

El Barber Institute of Fine Arts és un museu d'art amb una sala de concerts situada a Birmingham, Anglaterra. Va ser fundada el 1932 i inaugurada per la reina Maria el 1939. Es troba molt a prop dels locals de la Universitat de Birmingham.

La prioritat era crear la primera línia per reduir el 30 % del trànsit diari al Caire, utilitzant la infraestructura ja existent, la línia Helwan. El projecte consistia a transformar aquesta línia, que llavors operava la National Egyptian Railways Company, en una línia de metro, que requeria l'eliminació de tots els passos a nivell de les seccions superficials. En total, es van crear nou passos elevats i vint-i-tres passos de vianants.

El 2005, l'editorial Penguin Books va publicar una obra titulada Britain’s Best Museums and Galleries, que va situar el Barber Institute als cinc primers museus fora de Londres, les col·leccions de les quals eren d’una importància significativa i internacional (els altres eren la National Gallery of Scotland, l'Ashmolean Museum (Oxford), el Museu Fitzwilliam (Cambridge) i la Walker Art Gallery (Liverpool).[1] El museu va ser fundat per Lady Barber en record del seu marit Sir Henry William Barber (1860-1927), un ric empresari ennoblit i patró filantròpic de Birmingham.

Col·leccions[modifica]

El museu compta amb una col·lecció de pintures i escultures d'una notable importància com Tancrède i Herminie de Poussin,[2] obres de Bellini, Véronèse, Rembrandt, Rubens, Murillo, Turner, Monet, Degas, Renoir, Rodin, van Gogh, Gauguin, Derain, Picasso, etc. També té una antiga col·lecció numismàtica.

Referències[modifica]

  1. (anglès) Mark Fisher, Britain's Best Museums and Galleries: From the Greatest Collections to the Smallest Curiosities, Penguin Books, 2005 ISBN 0-14-101960-3
  2. Variant del Tancrède et Herminie del museu de l'Ermitage.