Barrera comercial

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Les barreres comercials són intervencions restrictives dels governs al comerç internacional.[1] Les barreres poden prendre moltes formes, incloent les següents:

La major part de barreres comercials utilitzen el mateix principi: la imposició d'alguna classe de cost al comerç que fa incrementar el preu dels productes introduït o expedit. Quan dues o més nacions apliquen barreres al comerç de manera repetida entre elles, s'esdevé una guerra comercial.

La majoria d'economistes estan d'acord en afirmar que les barreres comercials tenen un efecte negatiu en l'eficàcia econòmica, això pot ser explicat per la teoria d'avantatge comparatiu. En teoria, el lliure comerç implica l'eliminació de totes les barreres, exceptuant potser aquelles considerades necessàries per salut o seguretat nacional. A la pràctica, tanmateix, inclús els països que promouen el lliure comerç de manera aferrissada tenen subvencionades certes indústries, com l'agricultura o la siderúrgia.

Referències[modifica]

  1. «What is trade barrier? definition and meaning». BusinessDictionary.com. Arxivat de l'original el 18 de maig 2011. [Consulta: 22 maig 2011].
  2. The Wall Street Journal of Europe, October. 11, 2011 page 6
  3. «Informe sobre el Comercio Mundial 2012» (en castellà). Organización Mundial del Comercio, 2012. [Consulta: 11 abril 2015].