Base Comandant Ferraz

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Base Comandant Ferraz
Imatge de l'interior
Imatge
EpònimLuís Antônio de Carvalho Ferraz Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusBase antàrtica permanent Modifica el valor a Wikidata
Part deBases i refugis antàrtics del Brasil Modifica el valor a Wikidata
Construcció2007 Modifica el valor a Wikidata
Úsinstal·lació antàrtica de tot l'any Modifica el valor a Wikidata
Cronologia
Comandante Ferraz Antarctic Base fire (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Altitud8 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaRegió Antàrtica Modifica el valor a Wikidata
Localitzacióilla Rei Jordi Modifica el valor a Wikidata
lang=ca Modifica el valor a Wikidata Map
 62° 05′ 05″ S, 58° 23′ 33″ O / 62.084722°S,58.3925°O / -62.084722; -58.3925
Activitat
Gestor/operadorBrasil Modifica el valor a Wikidata
Lloc webmar.mil.br… Modifica el valor a Wikidata

La Estació Antàrtica Comandant Ferraz (Estação Antàrtica Comandant Ferraz) és una base permanent (operativa tot l'any) de Brasil. S'ubica en les coordenades geogràfiques62° 05′ 0″ S, 58° 23′ 28″ O / 62.08333°S,58.39111°O / -62.08333; -58.39111, a la Badia Almirallat, Illa Rei Jordi, de les Illes Shetland del Sud. Va ser inaugurada el 6 de febrer de 1984.

La base brasilera Comandant Ferraz.
Inauguració de les noves instal·lacions de la Base Com.Ferraz, l'any 2020.

La base va ser batejada en honor del Comandant de la marina brasilera Luís Antônio de Carvalho Ferraz, hidrogràfic i oceanògraf que va visitar l'Antàrtida en dues oportunitats a bord de vaixells britànics. Va tenir un paper decisiu en persuadir al govern del seu país per desenvolupar un programa antàrtic, i va morir sobtadament el 1982 mentre representava Brasil en una conferència oceanogràfica a Halifax.

A partir d'1986, la base va passar a ser dotada tot l'any per dos grups de vuit militars de la Marina del Brasil, 24 investigadors a l'estiu i cinc a l'hivern. Els grups de militars es rellevaven en períodes de desembre a març. El març de 1996, es va realitzar la primera permanència contínua per dotze mesos.

La base comptava inicialment amb vuit mòduls, avui n'hi ha 62, constituïda per allotjaments, oficines, sala d'estar, infermeria, magatzems, cuina, bugaderia, biblioteca i un petit gimnàs. El 1994, s'hi va construir un heliport amb capacitat d'operar helicòpters de port mitjà.

La base Comandant Ferraz està construïda al mateix lloc que l'antiga britànica Base G, i les danyades estructures de fusta de la vella base contrasten amb les brillants estructures metàl·liques verd i ataronjat de la base brasilera, que va ser aixecada el 1984. Més amunt de la base hi ha un petit cementiri amb cinc creus. Tres són les tombes de personal de British Antarctic Survey (BAS), la quarta commemora un líder de base del BAS perdut al mar. La cinquena creu és la tomba d'un sergent ràdio-operador brasiler que va morir d'un atac cardíac a Ferraz a 1990.

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Base Comandant Ferraz