Beatriu d'Espanya

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Escut de les infantes d'Espanya

Beatriu d'Espanya (Madrid 1909 - Roma 2002) va ser infanta d'Espanya i princesa de Civitella-Cessi per matrimoni.

Filla del rei Alfons XIII d'Espanya i de la princesa Victòria Eugènia de Battenberg nascuda l'any 1909 al Palau Reial de Madrid. Des del seu naixement gaudí del tracte d'infanta d'Espanya amb el grau d'altesa reial. Era néta del rei Alfons XII d'Espanya i de l'arxiduquessa Maria Cristina d'Espanya i besnéta de la reina Victòria I del Regne Unit.

El fet que fou portadora del gen de l'hemofília féu que fos considerada un mal partit per la reialesa europea. Així, després de partir a l'exili l'any 1931 es casà el 1935 a Roma amb el príncep Alessandro Torlonia di Civitella-Cessi hereu d'una família principesca d'origen vaticà que havia acumulat una important fortuna gràcies a l'activitat bancària de la família amb el Vaticà. La parella s'instal·là al Palau Torlonia de Roma i tingueren quatre fills:

  • Alessandra Torlonia de Civitella-Cessi nascuda a Roma el 1935 i morta el 2014. Es casà amb el comte Clemente Lecquio di Assaba.
  • Marco Antonio Torlonia de Civitella-Cessi nascut a Roma el 1937 i morta el 2014. Es casà en primeres núpcies amb la princesa Orsetta Caracciolo la qual morí l'any 1968. Es tronà a casar amb Philippa Catherine McDonald i després amb Blažena Anna Helena Svitáková. És el sisè príncep de Civitella-Cessi.
  • Marino Torlonia de Civitella-Cessi nascuda a Roma el 1939 i morta el 1995.
  • Olímpia Torlonia de Civitella-Cessi nascuda a Roma el 1943. Es casà amb Paul-Annik Weiller i són pares de la princesa Sibilla Weiller esposa del príncep Guillem de Luxemburg.

Visqué tota la seva vida al Palau Torlonia de Roma al qual morí l'any 2002 en companyia de la princesa Caterina de Grècia i el comte Carles Joan de Suècia els tres últims besnéts de la reina Victòria I del Regne Unit vius.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Beatriu d'Espanya Modifica l'enllaç a Wikidata