Bellavista Nova

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Bellavista Nova
Dades
TipusMasia
Característiques
Estat d'úsruïnós
Altitud812,4 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Martí de Centelles (Osona) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióSant Miquel Sesperxes
Map
 41° 43′ 50″ N, 2° 13′ 09″ E / 41.73052°N,2.2192°E / 41.73052; 2.2192

Bellavista Nova és una masia de grans dimensions del terme municipal de Sant Martí de Centelles, a la comarca catalana d'Osona, en terres de l'antic poble de Sant Miquel Sesperxes, sent un dels masos més llunyans de la parròquia de Sant Miquel.[1] El seu origen es remunta al segle xvi.[2]

Està situada a l'extrem sud del terme municipal, a la dreta del torrent del Mas Bosc, en el vessant oriental del Sant Miquel, al nord-est de la masia denominada Mas Bosc. i al nord-oest de la Font del Mas Bosc. Es troba a l'extrem de ponent de la Serra de Puig-arnau.

L'edifici principal no està en estat ruïnos, és de planta quadrada i té dos pisos, dels que no se'n conserva la coberta (que sembla que era de doble vessant). Els murs són de paredat comú compaginat amb l'ús de petites pedres sense treballar i lligades amb morter. La majoria de les obertures i finestres no es conserven o estan en mal estat.

La planta baixa, hi havia el nucli format per diverses estances, tot i que una gran part d'aquest pis fou modificat per tal d'utilitzar-la com a estable.[2] L'edifici està rodejat per altres construccions auxiliars dedicades a l'explotació ramadera. Actualment aquest mas no té ús residencial, només serveix per guardar-hi bestiar.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Cano Sánchez, Jesús. El Bertí : flaixos d'una cinglera, 2018. ISBN 978-84-606-5442-1. 
  2. 2,0 2,1 «Can Bellavista Nova Sant Martí de Centelles Comparteix:». Diputació de Barcelona. [Consulta: 16 octubre 2020].

Enllaços externs[modifica]