Ben Hope

Infotaula de geografia físicaBen Hope
Imatge
El Ben Hope vist des del loch Eriboll
TipusMuntanya Modifica el valor a Wikidata
Part deNorthwest Highlands (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaConsell de Highland (Escòcia) Modifica el valor a Wikidata
Map
 58° 24′ 49″ N, 4° 36′ 31″ O / 58.4136°N,4.6087°O / 58.4136; -4.6087
Dades i xifres
Altitud927 m Modifica el valor a Wikidata
Prominència772 m Modifica el valor a Wikidata
Classificació de col·lecció de cimsmunros, Murdo (en) Tradueix, Simm (en) Tradueix, marilyn i Tump (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Ben Hope (en gaèlic escocès Beinn Hòb pronunciat [peɲ hɔːp]}[1]) és una muntanya situada al nord d'Escòcia. Té una alçada de 927 msnm i una prominència de 727 m.[2] És el Munro que està més al nord, alçant-se sobre un terreny pla (erm desigual, cobert de torba) al sud-est del Loch Hope a Sutherland. La muntanya té forma aproximada de tascó triangular, amb una gran penya en l'oest, i dues carenes inferiors al sud i nord-est. Les flors alpines són abundants durant la temporada, encara que la terra sigui molt rocosa.

La principal ruta cap al cim comença a Strathmore, a l'oest de la muntanya, seguint el burn (rierol) Allt-na-caillich que flueix a través d'un buit en la penya que dona a l'oest. La ruta és escarpada i no exposada, però ben marcada. Apropar-se des de l'est és rar, ja que hi ha una àmplia extensió de l'erm cobert de bruc sense camins en aquella direcció. L'acostament des del Nord no és possible per senderistes, ja que no hi ha sendera oberta entre les penyes.

En un dia clar la vista des del cim inclou el Pentland Firth, Loch Eriboll i les muntanyes properes d'Arkle i Foinaven.

Just al sud d'Allt-na-caillich, en la carretera de Strathmore road, està el broch de Dùn Dornaigil.

Referències[modifica]

  1. Roddy Maclean. «Gaelic and Norse in the Landscape, Place names in Caithness and Sutherland» (pdf) (en english and scottish gaelic) p. 33. Wester Ross: Scottish Natural Heritage. Arxivat de l'original el 21 de setembre 2011. [Consulta: 19 juliol 2011].
  2. «Munromagic.com Ben Hope», 2013. [Consulta: 30 setembre 2013].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ben Hope