Benito Urteaga

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaBenito Urteaga
Biografia
Naixement1946 Modifica el valor a Wikidata
San Nicolás de los Arroyos (Argentina) Modifica el valor a Wikidata
Mort19 juliol 1976 Modifica el valor a Wikidata (29/30 anys)
Buenos Aires (Argentina) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític, terrorista, partisà Modifica el valor a Wikidata

Benito Jorge Urteaga, també conegut pel nom de guerra «Mariano», (San Nicolás de los Arroyos, 1946Buenos Aires, 19 de juliol de 1976)[1] va ser un líder revolucionari de l'Argentina. Dirigent del Partido Revolucionario de los Trabajadores (de tendència marxista i guevarista) i del seu braç armat, l'Ejército Revolucionario del Pueblo, i un dels protagonistes de la història de l'Argentina de la dècada de 1970. En l'actualitat, tant Benito Urteaga com diferents membres de la seva família es troben desapareguts.[2][3] Al moment de la seva mort, era un dels successors de Santucho.

Referències[modifica]

  1. Actualment es considera desaparegut pel Procés de Reorganització Nacional, perquè el seu cos mai no va ser trobat (Santucho y Urteaga (castellà) article del periòdic argentí Página/12 del 13 de setembre de 2008).
  2. "Vamos a seguir de por vida con la búsqueda de los cuerpos" Arxivat 2009-06-08 a Wayback Machine. (castellà). Article a la pàgina de l'Asamblea Permanente por los Derechos Humanos de La Plata (5 de juny de 2002). [Enllaç no actiu]
  3. La Corte atendería un pedido por un ex jefe guerrillero[Enllaç no actiu] (castellà). Article al periòdic Clarín (23 de febrer de 1998).