Berenice (neboda d'Herodes el Gran)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaBerenice

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixementsegle I aC Modifica el valor a Wikidata
Jerusalem Modifica el valor a Wikidata
Mortvalor desconegut Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolPrincesa Modifica el valor a Wikidata
CònjugeAristobul IV de Judea Modifica el valor a Wikidata
FillsHerodes Pol·lió, Mariamne III, Herodes I Agripa, Aristobul el Jove, Heròdies Modifica el valor a Wikidata
ParesSalomé I

Berenice va ser filla de Costobar (Costobarus) i Salomé I (germana d'Herodes el Gran). Es va casar amb Aristòbul, el seu cosí. Aristòbul era descendent dels macabeus per la seva mare Mariamne I, i va avergonyir a la seva dona per la humilitat del seu naixement. Berenice es va queixar a Salomé i aquesta hostilitat va constituir una de les causes que va portar a Aristòbul a la mort. Va ser executat l'any 6 aC.

Amb Aristòbul va tenir cinc fills:

En segones noces es va casar amb Teudió (Theudion) oncle matern d'Antípater, el fill gran d'Herodes el Gran. Probablement Teudió va ser executat també per la seva participació en el complot organitzat per Antípater contra la vida d'Herodes.

Llavors, vídua per segona vegada, Berenice va acompanyat a la seva mare a Roma junt amb Arquelau, que havia rebut confirmació d'August de l'herència paterna. Sembla que va seguir a Roma fins a la seva mort, gaudint del favor de l'emperador i l'amistat d'Antònia, esposa de Drus el vell.[1]

Referències[modifica]

  1. Richardson, Peter (et al.). Herod : king of the Jews and friend of the Romans. Londres: Routledge, 2020, p. 289-290. ISBN 9780367594626.