Bernat III de Saxònia-Meiningen

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaBernat III de Saxònia-Meiningen

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Bernhard III. Friedrich Wilhelm Albrecht Georg von Sachsen-Meiningen Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1r abril 1851 Modifica el valor a Wikidata
Meiningen Modifica el valor a Wikidata
Mort16 gener 1928 Modifica el valor a Wikidata (76 anys)
Meiningen Modifica el valor a Wikidata
SepulturaBad Liebenstein (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióLuteranisme Modifica el valor a Wikidata
FormacióUniversitat de Heidelberg Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómilitar Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Carrera militar
Rang militarcoronel general Modifica el valor a Wikidata
ConflictePrimera Guerra Mundial Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolDuc Modifica el valor a Wikidata
FamíliaDucat de Saxònia-Meiningen Modifica el valor a Wikidata
CònjugeCarlota de Prússia (1878–valor desconegut) Modifica el valor a Wikidata
FillsFeodora de Saxònia-Meiningen Modifica el valor a Wikidata
ParesJordi II de Saxònia-Meiningen Modifica el valor a Wikidata  i Carlotta de Prússia Modifica el valor a Wikidata
GermansFrederic-Joan de Saxònia-Meiningen, Ernest de Saxònia-Meiningen i Maria-Elisabet de Saxònia-Meiningen Modifica el valor a Wikidata
Premis

Bernat III de Saxònia-Meiningen (Meiningen 1851 - Berlín 1928). Últim duc sobirà del petit territori del ducat de Saxònia-Meiningen i cunyat del kàiser Guillem II de Prússia.

Nascut a la capital del petit ducat de Saxònia-Meiningen, la ciutat de Meiningen, avui al land de Turíngia, era fill del duc Jordi II de Saxònia-Meiningen i de la princesa Carlota de Prússia. El duc Bernat III era net del duc Bernat II de Saxònia-Meiningen i de la princesa Maria de Hessen-Kassel per part de pare mentre que per part de mare ho era del príncep Albert de Prússia i de la princesa Marianna dels Països Baixos, essent per tant besnet del rei Frederic Guillem III de Prússia i de la mítica reina Lluïsa de Mecklenburg-Strelitz.

L'any 1876 el príncep hereu fou promès amb la princesa Carlota de Prússia, filla del kàiser Frederic III de Prússia i de la princesa reial Victòria del Regne Unit. Casats dos anys després a Berlín, un any després naixeria l'única filla del matrimoni:

El matrimoni responia a certs interessos. D'una banda és cert que la parella s'enamorà profundament, almenys la princesa del duc, en un viatge realitzat a l'illa de Havel. De l'altra el regne de Prússia tenia un especial interès a dominar els petits territoris que conformaven encara Alemanya i que eren herència del passat, no envà dues altres germanes del kàiser, la princesa Victòria de Prússia i la princesa Margarida de Prússia es casaren amb els prínceps hereus de les cases de Hessen-Kassel i de Schaumburg-Lippe. Era una forma més de control que el Reich tenia sota aquestes petites monarquies.

La parella construí una vida familiar realment pobre, mentre que la princesa estava centrada en la seva vida social a Berlín, el príncep sentia passió per l'arqueologia.

L'any 1914 en plena Primera Guerra Mundial, Bernat heredà el títol de duc de Saxònia-Meiningen després de la mort del seu pare, però el 10 de novembre de 1918 hagué d'abdicar després de la caiguda de la monarquia prussiana.

Un any després de la caiguda del ducat, la duquessa Carlota moria a conseqüència de la mala salut que arrossegava i l'any 1928 ho feia l'últim duc de Saxònia-Meiningen.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Bernat III de Saxònia-Meiningen