Biblioteconomia

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

La biblioteconomia és la disciplina que estudia l'organització i l'administració de les biblioteques, amb particular atenció als mètodes de catalogació i ordenació dels fons bibliogràfics (llibres, opuscles, publicacions periòdiques, manuscrits, microfilms, etc.) per tal de facilitar-ne l'ús[1]

« Etimològicament, biblioteconomia és el resultat de biblion (llibre), theke (magatzem), nomo (administració o descripció). Literalment significa administració o descripció dels magatzems de llibres. Pel que a la biblioteconomia se li adjudica el significat de ser la disciplina o ciència encarregada de l'administració de les biblioteques. Bibliotecologia és resultat de la unió de biblion (llibre), theke (magatzem) i logos (tractat o estudi). Significa que la bibliotecologia és el tractat o estudi de l'emmagatzemament dels llibres, i tracta de la ciència de les biblioteques. »
[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Biblioteconomia
  1. «biblioteconomia». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
  2. Morales López, Valentino «Análisis terminológico y conceptual de los paradigmas de la bibliografía, la bibliología, la bibliotecología, la documentación y la ciencia de la información». UNAM, 2002, pàg. 398.

Vegeu també[modifica]