Biblioteques municipals de Palma

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'organitzacióBiblioteques municipals de Palma
Dades
Tipus biblioteca
Organització i govern
Seu 
Modifica les dades a Wikidata
Zona de lectura infantil i juvenil a la biblioteca del Casal de Barri Joan Alcover
Biblioteca de l'Ajuntament de Palma (Biblioteca de Cort)

Les Biblioteques municipals de Palma són el conjunt de 20 biblioteques que depenen de l'Ajuntament de Palma.[1] La més important és la Biblioteca de Cort, que té la seu als baixos de l'ajuntament de Palma, a la plaça de Cort.

L'any 2014 s'inicia un procediment d'externalització de les dues biblioteques més noves i amb equipaments més recents (ja n'hi havia 5 que es gestionaven d'aquesta manera), fet que generà una forta controvèrsia i malestar tant a nivell del personal com a nivell polític.[2][3][4] Tot i les protestes, en 2015 es duu a terme el canvi de gestió, que en 2019 encara es manté.

La xarxa compta amb dos tipus de biblioteques: les de barri i les de zona.[5] Les primeres tenen una capacitat i serveis més reduïda, mentre que les segones són més grans i tenen uns horaris més amplis (horari ininterromput de matí i tarda, obren els dissabtes al matí...), així com una major oferta de fons i serveis i la funció de biblioteques de referència de les de barri.

La biblioteca més antiga de la xarxa és la de Biblioteca de Cort, inaugurada en 1935 i la primera biblioteca pública de la ciutat.[6] Per altra banda, la més recent és la Biblioteca infantil de Nou Llevant, que s'inaugura l'any 2019. Els seus serveis s'orienten a la població infantil i juvenil (3 a 12 anys).[7]

Les biblioteques[modifica]

Es troben repartides per totes les barriades de Palma:[8]

Amb el temps, algunes barriades han perdut la seva biblioteca municipal, bé per tancament, bé per la seva reubicació.[9][10][11] Les biblioteques que han tancat de manera permanent són:

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

  • Bibliopalma Web de les biblioteques municipals de Palma