Bioeconomia

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

La bioeconomia o bioteconomia és tota activitat econòmica derivada de l'activitat i recerca científica concentrada en entendre els mecanismes i processos als nivells genètics i moleculars i l'aplicació d'aquest coneixement en qualsevol procés industrial. O sigui, els mitjans a través dels quals es pot obtenir diners de la biotecnologia.

L'evolució de la indústria biotecnològica i la seva aplicació en l'agricultura, salut, indústries química o energètica és un exemple clàssic de l'activitat bioeconòmica.

El terme va ser definit per Juan Enriquez[1] i Rodrigo Martinez en el Genomics Seminar, el 1997, AAAS meeting a Filadèlfia. Un extracte d'aquest estudi fou publicat el 1998 a la revista Science Magazine sota el títol "Genomics and the World's Economy" (Genòmica en l'Economia Mundial)".[2]

El terme és amplament emprat per agències de desenvolupament regional, organitzacions internacionals i companyies de biotecnologia. Està estretament relacionat amb l'evolució de la indústria biotecnològica. L'habilitat per estudiar, entendre i manipular el material genètic ha estat possible degut al progrés tecnològic.

Referències[modifica]

  1. www.biotechonomy.com
  2. Enriquez-Cabot, Juan. "Genomics and the World's Economy." Science Magazine 281 (14 August 1998): 925-926.