Biotecnologia ambiental

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Depuradora de Castellar del Vallès; a les depuradores la matèria orgànica es degrada biològicament.

La biotecnologia ambiental és una branca de la biotecnologia interessada en la protecció ambiental mitjançant processos biotecnològics[1] amb l'objectiu de prevenir, mitigar o eliminar la presència de compostos contaminants del medi ambient.[2] Els principals avantatges de l'ús d'aquests processos respecte a tractaments químics o físics, és que a l'emprar tractaments biològics hi ha una alteració menor del medi ambient i el cost del procés és inferior; el principi bàsic d'actuació dels processos biològics es basa en la degradació de compostos orgànics contaminants per obtenir compostos inorgànics (idealment innocus).[2]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Environmental Biotechnology: Achievements, Opportunities and Chalanges» (en anglès). Dynamic Biochemistry, Process Biotechnology and Molecular Biology. Maria Gavrilescu, 2010. [Consulta: 26 setembre 2014].
  2. 2,0 2,1 «Biotecnología ambiental. Aplicaciones biotecnológicas en la mejora del medio ambiente» (en castellà). Anicet R. Blanch, 2010. [Consulta: 26 setembre 2014].