Bisbat d'Eichstätt

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 22:19, 1 set 2016 amb l'última edició de CarlesMartin (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Salta a la navegació Salta a la cerca

El bisbat d'Eichstadt amb la diòcesi d'Eichstätt fou una jurisdicció feudal i eclesiàstica de l'Església Catòlica al Sacre Imperi i modernament a Alemanya. La seu és Eichstätt, i està subordinada a l'arquebisbe de Bamberg. La diòcesi es va fundar el 745; de l'edat mitjana fins a 1805, fou un estat de l'Sacre Imperi Romanogermànic. El bisbe actual (2012) d'Eichstätt és el Dr. Gregor Maria Hanke, OSB que anteriorment era abat de l'abadia benedictina de Plankstetten i fou nomenat a la seu per Benet XVI el 14 d'octubre de 2006, sent consagrat a la catedral d'Eichstätt el 2 de desembre de 2006. La diòcesi cobreix una àrea de 6.025 km² amb una població catòlica del 48,9% del total.

Història

La diòcesi fou erigida per Bonifaci de Fulda el 745; estava subordinat a l'arquebisbat de Magúncia. L'1 de novembre de 1007 va cedir part del seu territori per erigir el bisbat de Bamberg (després arquebisbat). En aquest temps va adquirir el poder temporal una part de la diòcesi, que va persistir fins a la secularització en virtut de la Reichsdeputationshauptschluss del 1803, passant al regne de Baviera. Pel Concordat Bavarès de 1817, la diòcesi fou reorganitzada i esdevingué subordinada a l'arquebisbat de Bamberg però l'arquebisbat ja no va recuperar cap poder temporal.

Llista de bisbes

Referències

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Bisbat d'Eichstätt