Bishōjo

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Faux E-book cover, drawn in "Japanese" style.png

Bishojo (en japonès 美少女, bishōjo, literalment 'noia atractiva')[1] és un gènere de manga i anime. El terme bishojo està format pel prefix bi, que es refereix a la bellesa femenina, i shojo, que es refereix al sexe dels personatges, no a l'audiència a la qual està dirigit. Shojo s'utilitza per a referir-se al manga i anime per a noies, mentre que bishojo és un manga i anime sobre noies boniques, generalment dirigit cap a audiències masculines.

El bishojo es pot veure en quasi tots els gèneres de manga i anime, des del shojo fins al mecha, però especialment en els videojocs renai i els anomenats harem manga o harem anime. Sovint és considerada la forma més lleugera de fanservice, particularment si un personatge d'una dona major pogués ser més apropiat.

Les "sèries bishojo" són sèries enfocades directament a una audiència predominantment masculina en oferir aquest tipus de personatges, i presentant algun personatge masculí, cosa no comuna en el gènere. El propòsit dels dibuixos per a aquesta audiència radica principalment en un art que intenta crear personatges atractius femenins, i el terme per si mateix en algunes ocasions es percep negativament com un "gènere" que només depèn de la comerciabilitat dels seus bonics personatges. Una de les sèries bishojo més famosa del món és Bishojo Senshi Seera Mun o Sailor Moon (en japonés 美少女戦士セーラームーン), que originàriament va ser un manga escrit per Naoko Takeuchi a la revista Kodansha, i que va passar a ser anime de Toei Animation amb cinc temporades i una distribució al món sencer, creant guanys milionaris amb un nou estil de personatges.

Referències[modifica]

  1. «Nous termes en estudi (24/10/2013)». TERMCAT, 22-10-2013.