Blonde Venus

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaBlonde Venus

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióJosef von Sternberg
Protagonistes
Director artísticWiard Ihnen
ProduccióJosef von Sternberg
Dissenyador de produccióWiard Ihnen Modifica el valor a Wikidata
GuióJules Furthman i S.K. Lauren a partir d'una història de Josef von Sternberg i Jules Furthman
MúsicaOscar Potoker
FotografiaBert Glennon
MuntatgeJosef von Sternberg Modifica el valor a Wikidata
VestuariTravis Banton
ProductoraParamount Pictures
DistribuïdorParamount Pictures Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1932
Durada93 minuts
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióAlemanya Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0022698 Filmaffinity: 452613 Allocine: 7122 Rottentomatoes: m/blonde_venus Letterboxd: blonde-venus Allmovie: v6079 TCM: 69073 AFI: 5905 Archive.org: blonde-venus-1932-remastered-720p TMDB.org: 34474 Modifica el valor a Wikidata

Blonde Venus és una pel·lícula estatunidenca dirigida per Josef von Sternberg, estrenada el 1932. Cinquena pel·lícula de la parella Marlene Dietrich / Josef von Sternberg després Der blaue Engel, Morocco, Dishonored i Shanghai Express.

El tema dramàtic és tractat en termes de comèdia excèntrica, amb tres números musicals dissenyats per ressaltar el talent de cantant de la Dietrich. Es tracta de "You little So-and-So" (música i lletra de Sam Coslow i Leo Robin), "I couldn't be annoyed" (música i lletra de Leo Robin i Richard A. Whiting), i "Hot Voodoo "(música de Ralph Rainger, lletra de Sam Coslow): una peça llarga d'uns 8 minuts, la primera part de la qual purament instrumental, la Dietrich s'exhibeix en una dansa on portava un vestit de goril·la.

Argument[modifica]

Sobre el feliç matrimoni de l'ex cantant i ballarina de cabaret alemanya Helen i el químic nord-americà Edward (Ned), que van tenir el petit Johnny, pesa la greu malaltia de Ned, contaminat per la radiació. Per recollir de forma ràpida els diners que necessita pel tractament, Helen ha de tornar a cantar al night club amb el paper de "Blonde Venus", i té molt d'èxit cada nit, i a canvi d'ajuda econòmica, fins i tot accepta convertir-se en l'amant del fascinant polític i playboy Nick Townsend. Quan el seu marit, en tornar del tractament, descobreix la traïció, Helen fuig amb Johnny. Obligada a separar-se del nen, es trasllada a París, on va reprendre les actuacions amb èxit creixent, i de nou es reuneix amb Nick. Els dos decideixen tornar als EUA, però aquí Helen no pot resistir la necessitat de reunir-se amb la seva família (un final feliç imposat per la Paramount).

Producció[modifica]

La pel·lícula, produïda per la Paramount Pictures, va ser rodada des del 26 de maig a l'11 de juny de 1932 a Califòrnia, en el Paramount Ranch, el 2813 de Cornell Road d'Agoura i als Paramount Studios, al 5555 de Melrose Avenue a Hollywood.

Distribució[modifica]

La pel·lícula es va estrenar en sales el 16 setembre de 1932, distribuït per la Paramount Pictures.

Repartiment[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Blonde Venus