Bogud II

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaBogud II

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixementsegle I aC Modifica el valor a Wikidata
Mauretània Modifica el valor a Wikidata
Mort31 aC Modifica el valor a Wikidata
Metone (Pièria) Modifica el valor a Wikidata
King of Mauritania (en) Tradueix
49 aC – 38 aC Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Grup ètnicMaures Modifica el valor a Wikidata
Participà en
10 gener 49 aCSegona guerra civil romana
17 març 45 aCbatalla de Munda
41 aCGuerra de Perusa
2 setembre 31 aCbatalla d'Àccium
Quarta guerra civil romana Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeEunoé Modifica el valor a Wikidata
PareMastanesosus (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GermansBoccus II Modifica el valor a Wikidata

Bogud II fou rei de Mauritània, successor del seu pare Bogud I a la part occidental. Bogud I i Bogud II sembla que van ser la mateixa persona.

Vers el 48 aC apareix donant ajut a Cassi Longí a la Hispània Ulterior contra una revolta que afectava la província. A la campanya de Juli Cèsar a Àfrica, Mauritània occidental fou envaïda sense èxit pel jove Gneu Pompeu. Quan el rei Juba I de Numídia va unir les seves forces a les de Quint Cecili Metel Pius Escipió, Bogud el va atacar a instigació de l'exiliat Publi Siti i el va obligar a retornar per defensar el regne.

A la guerra d'Hispània, Bogud II es va unir a Cèsar personalment contra els fills de Pompeu (45 aC) i va ser a la batalla de Munda. A la mort de Cèsar (44 aC) Bogud II va ser aliat de Marc Antoni i segurament per necessitats d'aquest va entrar a Hispània el 38 aC i mentre el seu regne de Mauritània occidental fou ocupat per Boccus II de Mauritània oriental.

Aquesta usurpació va ser confirmada per Octavi August i sembla que a més a més va concedir una constitució de ciutat lliure a Tingis. Bogud va anar a Grècia i va lluitar amb Marc Antoni i va morir a la ciutat de Metone quan va ser conquerida per Agripa el 32 aC o principis del 31 aC.