Bola de vedella

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de menjarBola de vedella
Beefball closeup.jpg
Origen
País d'origen Xina
Detalls
Tipus beef dish
Modifica dades a Wikidata

La bola de vedella o bola de bou és una recepta típica del sud de la Xina i les comunitats xineses estrangeres. Com suggereix el nom, la bola es fa de carn de vedella que ha estat finament triturada. És fàcilment distingible de la bola de peix perquè té un color més fosc. Altra característica són els trossos de tendó en cada bola que es dissolen quan es cuinen prolongadament.

Producció[modifica]

Quasi totes les mandonguilles (de porc, vedella, peix, etcètera) fetes a Àsia difereixen significativament en la textura dels seus equivalents d'origen europeu. En lloc de picar la carn i formar les boles, la carn es tritura, essent també sovint el cas dels farciments dels plats al vapor. Aquest procés dóna una textura suau a les mandonguilles. A diferència de picar, la trituració desenrotlla i estira les fibres prèviament enrotllades i embullades de la carn.

Hong Kong[modifica]

Les boles de vedella solen barrejar-se amb wanton mee i altres fideus de bola de peix. Estan disponibles en els mercats tradicionals i en els supermercats. Les boles de vedella són també un ingredient popular per als plats hot pot, tenint gran varietat d'usos en la gastronomia xinesa.

Vegeu també[modifica]