Bosc Estatal del Camí Ramader

Infotaula de geografia físicaBosc Estatal del Camí Ramader
TipusBosc estatal Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaConflent (Catalunya del Nord), Alta Cerdanya (França) i Capcir (Catalunya del Nord) Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 35′ 46″ N, 2° 08′ 24″ E / 42.596075°N,2.139992°E / 42.596075; 2.139992
Dades i xifres
Altitud2.000 m Modifica el valor a Wikidata
Superfície4,8 km² Modifica el valor a Wikidata
Espècies conservadesPi negre, roure i faig
Activitat
Gestor/operadorOficina Nacional de Boscos Modifica el valor a Wikidata

El Bosc Estatal del Camí Ramader (en francès, oficialment, Forêt Domaniale du Chemin-Ramadé) és un bosc del límit de les comarques del Capcir, el Conflent i l'Alta Cerdanya, totes tres de la Catalunya del Nord, que s'estén al llarg dels termes comunals d'Eina, la Cabanassa, Sant Pere dels Forcats, Bolquera, la Llaguna, Matamala, Caudiers de Conflent, Ralleu i Censà, sempre en una franja estreta.

Està situat[1] en una sèrie de trams allargassats, els tres meridionals sense continuïtat entre ells ni amb el quart, el septentrional, més allargassat.

El bosc està sotmès a una explotació gestionada per l'Office National des Forêts (ONF); la propietat del bosc és de l'estat francès, ja que procedeix d'antigues propietats reials esteses al llarg del Camí Ramader. Té el codi identificador de l'ONF F16254D.

Alguns dels trams del Camí Ramader són itineraris habituals d'excursionisme, esquí de fons i raquetes de neu.[cal citació]

Referències[modifica]