Bosc de Nyungwe

Infotaula de geografia físicaBosc de Nyungwe
Imatge
TipusBosc i parc nacional Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaRuanda Modifica el valor a Wikidata
Map
 2° 29′ 24″ S, 29° 17′ 34″ E / 2.489883°S,29.292767°E / -2.489883; 29.292767
Dades i xifres
Superfície1.010 km² Modifica el valor a Wikidata
Espècies conservadesXimpanzé
Patrimoni de la Humanitat  
TipusPatrimoni natural  → ?
Data2023 (45a Sessió), Criteris PH: (x) Modifica el valor a Wikidata
Identificador1697
IUCN categoria IV:Àrea d'espècies i hàbitats
World Database on Protected Areas
IdentificadorModifica el valor a Wikidata 9148 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Creació2004
Gestor/operadorRwanda Development Board

El Bosc de Nyungwe està situat al sud-oest de Ruanda, a la frontera entre Ruanda i Burundi, al sud, i el llac Kivu i la República Democràtica del Congo a l'oest. La selva tropical de Nyungwe és probablement la selva tropical més ben conservada de l'Àfrica Central. Està situat entre la conca del riu Congo, a l'oest, i la conca del riu Nil a l'est. Des del costat oriental del bosc de Nyungwe també apareix una de les branques de les fonts del Nil.[1] S'hi troben 100 espècies d'orquídia, així com begonia silvestre i lobèlia gegant.

El Parc Nacional del Bosc de Nyungwe es va establir el 2004 i abasta una superfície d'aproximadament 970 km² de selva tropical, bambú, pastura, pantà i pantans. La ciutat més propera és Cyangugu, a 54 km a l'oest. El Mont Bigugu es troba dins dels marges del parc.

Vida animal[modifica]

El bosc de Nyungwe té una àmplia diversitat d'espècies animals, cosa que el converteix en una prioritat per a la conservació a l'Àfrica. El bosc està situat en una regió en què es troben diverses zones biogeogràfiques a gran escala i la varietat de biomes terrestres proporciona un ampli ventall de microhàbitats per a moltes espècies diferents de plantes i animals.[2]

Bosc de Nyungwe

El parc conté 13 espècies primats (25% del total d'Àfrica), 275 espècies d'ocells, 1068 espècies vegetals, 85 espècies de mamífers, 32 espècies d'amfibis i 38 espècies de rèptils. Molts d'aquests animals són espècies de rang restringit que només es troben a l'ecoregió selva montana del Rift Albertí a Àfrica. De fet, el nombre d'espècies endèmiques que es troben aquí és més gran que en qualsevol altre bosc del Rift Albertí que s'ha investigat. El bosc, que arriba a la seva altitud màxima de 3000 metres sobre el nivell del mar, és d'especial interès per la presència de colònies de ximpanzés (Pan troglodytes) i còlob d'Angola (Colobus angolensis), aquests últims extingits a Angola per la caça intensa a la qual van ser sotmesos.

Espècies de primats[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Official Record for Nyungwe». protectedplanet.net. Arxivat de l'original el 2018-08-28. [Consulta: 27 agost 2018].
  2. Nyungwe National Park Arxivat 2014-02-01 a Wayback Machine., Rwanda Development Board.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Bosc de Nyungwe
Guia de viatges de Bosc de Nyungwe a Wikivoyage.