Bot (barca)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 20:39, 23 ago 2016 amb l'última edició de JoRobot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Per a altres significats, vegeu «bot».
bot ancorat en la península de la Magdalena Santander Espanya
Doni, bot tradicional de pesca en les Maldives.
bot a la platja.
Constructor de bots a Londres.

Un bot és una embarcació de petita eslora amb capacitat per surar i moure's en l'aigua, ja sigui dirigit o no pels seus ocupants. Respon a les necessitats de via marítima o fluvial i ofereix diverses activitats com el transport de persones o mercaderies, les guerres navals, la pesca, la navegació o altres serveis tals com la seguretat d'altres bucs.

Materials

Eren, i encara se segueixen construint, a força de fusta, ja que aquesta posseeix bones característiques de impermeabilidad, a més de ser resistent als canvis d'humitat als quals es veurà sotmesa durant la vida útil de l'embarcació. Des de fa temps també és possible trobar bots fabricats amb fibra de vidre.

La seva propulsió pot ser a rem, a vela o a motor.

S'usen per realitzar travessies de curta distància, principalment per a la pesca tradicional, el turisme, esbarjo i com a mitjà de seguretat portant-los en embarcacions més grans per evacuar-los casos d'emergència.

Bots de rem de competició

Article principal: Rem de competició

En l'esport del rem s'usen uns bots amb algunes característiques especials destinades a aconseguir la màxima velocitat quan són moguts per la força humana dels esportistes. Són bots fins construïts normalment en fibra de vidre o carboni (originalment en fusta), amb capacitat per diversos remeros segons modalitats (1,2 4 o 8 en el rem olímpic), que se sentin mirant a popa i mouen el bot usant els rems.

Vegeu també

Enllaços externs