Bravanesos

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Els bravanesos són una ètnia de Somàlia que viu principalment a la ciutat de Barawa (Brava), on formaven pràcticament el 100% de la població fins als anys setanta. La seva llengua, el bravanès, és un dialecte suahili.

Els historiadors locals diuen que són originaris de la península Aràbiga, Índia, Pèrsia, Egipte o Java.[1] Probablement són descendents de grups quer havien lluitat a la zona al llarg dels segles com els wardaay (bantus), els tunnis, els wajiddu o jiddus, els ajurans, i els oromos wambalazis.[1] També tindrien alguns avantpassats portuguesos (Portugal va dominar Barawa del 1506 al 1758.[1][2]

La ciutat fou destruïda en els combats del 1991 i molts habitants la van abandonar. D'altres durant la guerra civil han estat perseguits i han hagut de fugir cap a Kenya i altres llocs. Avui la comunitat bravanesa està dispersada.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Mohamed Mukhtar. «Port Cities of the Horn: Barawa, Marka, Mogadishu, & Zayla». The Indian Ocean Littoral: Cartography and Port Cities. University of Pennsylvania, 2002. [Consulta: 16 juny 2007].
  2. Mohamed Kalif Babou. «A Brief History of Brava». Baraawepost. [Consulta: 16 juny 2007].