Breakfast in America

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Breakfast in America és el sisè àlbum d'estudi del grup britànic Supertramp, publicat el 1979 i gravat l'any anterior en Village Recorder, Los Angeles.

Les tensions entre els membres del grup Roger Hodgson i Rick Davies van començar a produir-se durant l'enregistrament de l'àlbum. Durant una entrevista per a un episodi de In the Studio with Redbeard, Roger va remarcar que "a Rick (Davies) no li agradava la cançó" Breakfast in America "i no la volia incloure en l'àlbum. Tampoc volia que l'àlbum es titulés Breakfast in America i crec que vaig guanyar en tots dos aspectes. "Davies havia optat en un principi per Working Title o Hello Stranger per al títol de l'àlbum.

La portada de l'àlbum va ser dissenyada per Mikel Doud, incloent a Kate Murtagh en el paper d'Estàtua de la Llibertat portant un suc de taronja en substitució de la típica torxa. El fons inclou una panoràmica de Manhattan formada per diferents estris de cuina, entre les quals figuren caixes de cereals apilades formant les Torres Bessones, i un esmorzar americà representant Battery Park. La foto de la contraportada, amb els membres del grup llegint respectius diaris locals mentre esmorzen, va ser presa a la Bert's Mad House.

Breakfast in America va suposar l'àlbum més reeixit de Supertramp, venent 4.000.000 de còpies als Estats Units fins a la data i 18.000.000 a nivell global. L'àlbum va aconseguir el lloc # 1 en les llistes de Billboard, així com a Noruega, Europa, Canadà i Austràlia.

L'àlbum va ser remasteritzad i reeditat l'11 de juny de 2002 per A & M Records.

Dues noves edicions, una "Deluxe" i una altra "Super Deluxe" s'estan preparant per ser llançades a l'octubre del 2010, coincidint amb la Gira "70-10 Tour"