Bromur de magnesi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de compost químicBromur de magnesi

Modifica el valor a Wikidata
Substància químicatipus d'entitat química Modifica el valor a Wikidata
Massa molecular183,82 Da Modifica el valor a Wikidata
Estructura química
Fórmula químicaBr₂Mg Modifica el valor a Wikidata
SMILES canònic
Model 2D
[Mg+2].[Br-].[Br-] Modifica el valor a Wikidata
Identificador InChIModel 3D Modifica el valor a Wikidata
Cristal·lografia
Sistema cristal·lísistema trigonal Modifica el valor a Wikidata
NFPA 704: Standard System for the Identification of the Hazards of Materials for Emergency Response () Modifica el valor a Wikidata
Altres
amargor Modifica el valor a Wikidata

El bromur de magnesi, MgBr₂, és un compost iònic de magnesi i brom de color blanc. Es presenta en forma de cristalls incolors. És deliqüescent i apareix sovint formant hidrats amb 4, 6 8 i 12 molècules d'aigua.

És soluble en aigua i ho pot arribar a ser en alcohol. Se pot trobar de manera natural en petites quantitats en alguns minerals com: bishofit i carnal·lita, també a aigua salada com sa des mar mort.

Es comercialitza com a sal hexahidratada MgBr₂·6H2O. La seva estructura cristal·lina és hexagonal com la del iodur de cadmi. S'empra en medicina com a sedant, com a font de magnesi, per al tractament de rampes i com a depuratiu.

Síntesi[modifica]

Es bromur de magnesi pot ser sintetitzat fent reaccionar àcid bromhídric amb òxid de magnesi i cristal·litzant el producte. També es pot fer mitjançant la reacció de carbonat de magnesi i àcid bromhídric, i recollint el sòlid que queda després de l'evaporació. El bromur de magnesi s'obté per reacció del brom, Br₂, damunt del magnesi metall dins èter anhidre.

Mg(s) + Br2(l) → MgBr2(s)

Bibliografia[modifica]

Referències[modifica]