Busuu

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Busuu
Modifica el valor a Wikidata

Tipuslloc web Modifica el valor a Wikidata
Versió inicial2007 Modifica el valor a Wikidata
Disponible en
Classificació a Alexa17.833 Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc webbusuu.com (anglès) Modifica el valor a Wikidata

Twitter (X): Busuu Modifica el valor a Wikidata

Busuu és una aplicació educativa per aprendre idiomes, en la qual els usuaris de la comunitat en línia poden ajudar-se els uns als altres per a millorar les seues capacitats lingüístiques.

La pàgina proporciona unitats d'aprenentatge en dotze idiomes diferents: anglès, espanyol, francès, alemany, italià, portuguès, rus, turc, polonès, àrab, japonès i xinés, que poden ser afegits al e-portfoli d'aprenentatge dels usuaris i donar seguiment als seus progressos. Origen del nom: Busuu és un llenguatge parlat al Camerun. Segons un estudi etnològic dut a terme en els anys huitanta, aparentment tan sols huit persones són capaços de parlar aquest idioma minoritari.

Concepte:

Busuu és una empresa start-up ubicada en Londres, el seu objectiu és ajudar a aquelles persones que desitgen millorar les seues capacitats lingüístiques. La pàgina consta amb nombrosos parlants nadius, i ha revolucionat la manera d'aprendre idiomes gràcies a programes multimèdia i a l'intercanvi lingüístic a través de l'ordinador. Tots els usuaris poden corregir els exercicis d'altres usuaris o contactar amb altres parlants per compartir els seus dubtes o fins i tot començar una videoconferència. A més de connectar amb altres usuaris, busuu ofereix unitats d'aprenentatge que cobreixen diversos assumptes, amb frases i vocabulari representats per imatges i sons pronunciats per veus professionals de persones segons l'idioma seleccionat. La majoria d'aquestes activitats poden ser utilitzades sense la necessitat de participar en l'aspecte de “xarxa social” de la pàgina.

Busuu admet usuaris que parlen qualsevol idioma. Ofereix cursos basats en MCERL amb nivell A1, A2, B1 i B2. Els usuaris s'inscriuen per estudiar un o més idiomes. El material d'estudi d'una llengua es sol dividir al voltant de 150 unitats. Les unitats consisteixen en preguntes de selecció múltiple, tasques de parla hispana, i tasques d'escriptura. Alguns sectors dins de cada unitat inclouen materials multimèdia, com preguntes en les quals han de seleccionar l'opció correcta. Els usuaris actuen com estudiants i tutors a la vegada, sent els encarregats de corregir el treball d'altres. Poden conversar a través d'una finestra de xat, utilitzant busuutalk o enviant gravacions d'àudio a altres usuaris. Hi ha dos classes de membres: membres ordinaris o gratuïts, i membres Premium. Encara que la majoria de les funcionalitats són gratuïtes, algunes com les unitats gramaticals i funcions multimèdia tals com unitats de vídeo, gravació de veu i podcasts, sols estan disponibles per a usuaris Premium. L'empresa ven materials d'alguns associats tals com llibres de referència de gramàtica de Collins. En juny del 2008, Busuu fou considerada com una de les top.[1]

Desenvolupament[modifica]

La pàgina es basa en una estructura Drupal, i ha sigut alabada pels seus gràfics nets, frescs, de colors vius i per la seua facilitat d'accés i manipulació. Busuu es caracteritza igualment per una interfase amb un tauler de mandos molt atractiu que canvia al millorar les seues capacitats lingüístiques.

Premis[modifica]

En 2008 Busuu va formar part del projecte dut a terme per la Unesco “Any Internacional de les llengües”, darrere la seua campanya per salvar el Silbo gomero, a més va guanyar un Lleó de Plata en el Festival Internacional de Publicitat. En 2009, fou nominat al premi Tech Crunch i Premis d'Internet, i en aquest mateix any fou guardonat amb la “Etiqueta Europea per Projectes Innovadors en l'Aprenentatge d'Idiomes”. En 2011 va guanyar el premi Tech Crunch com la millor web d'educació. En novembre de 2012, Busuu va rebre el premi Ventures Ptich Seven Day, gràcies al que va rebre 4 milions d'euros per a invertir en publicitat en Alemanya. La jornada fou organitzada per ProSiebenSt. 1 Media AG en Londres.

Referències[modifica]

  1. «From busuu to Babbel, language-learning startups adapt to thrive» (en anglès), 07-03-2017. [Consulta: 13 abril 2022].

Enllaços externs[modifica]