Călimănești

Plantilla:Infotaula geografia políticaCălimănești
Imatge

Localització
lang=ca Modifica el valor a Wikidata Map
 45° 14′ 21″ N, 24° 20′ 36″ E / 45.2392°N,24.3433°E / 45.2392; 24.3433
EstatRomania
JudețProvíncia de Vâlcea Modifica el valor a Wikidata
CapitalCălimănești (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Conté la subdivisió
Població humana
Població7.348 (2021) Modifica el valor a Wikidata (70,32 hab./km²)
Geografia
Superfície104,5 km² Modifica el valor a Wikidata
Organització política
• Mayor of Călimănești (en) Tradueix Modifica el valor a WikidataFlorinel Constantinescu (2012–) Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Fus horari

Lloc webprimaria-calimanesti.ro Modifica el valor a Wikidata


Călimănești, sovint coneguda com a Călimănești-Căciulata, és una ciutat del comtat de Vâlcea, al sud de Romania. Es troba a la regió històrica d'Oltènia i la part nord del comtat, a la ruta tradicional que connecta la regió amb Transsilvània, i a l'extrem sud de la vall del riu Olt que travessa els Carpats del Sud.

La ubicació de diverses fonts termals, Călimănești-Căciulata, es coneix com a ciutat termal. Durant el segle xx, s'hi van construir molts hotels i instal·lacions de tractaments de bellesa a Căciulata, una zona nord de la ciutat, a prop del monestir de Cozia. El monestir va ser construït per Mircea el Vell el 1388, que també és el dia de la ciutat Călimănești i Râmnicu Vâlcea (just al sud de la DN7).

Els voltants de la ciutat estan plens de fonts d'aigua dolça i aigües termals que no s'utilitzen. El nucli antic era una mica més petit, l'illa que es veu al riu Olt era més gran i la carretera es trobava a l'actual llit del riu. Al 1918 va ser el principal punt d'invasió a Transsilvània. La ciutat es construeix al llarg de la carretera DN7. La segona carretera més utilitzada a Romania, utilitzada pels romanesos per viatjar fins a Transsilvània i recentment sovint anava a Hongria, Àustria i moltes altres nacions de la UE.

La ciutat administra cinc pobles: Căciulata, Jiblea Nouă, Jiblea Veche, Seaca i Păușa.

Galeria[modifica]

Fills il·lustres[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2021-05-10. [Consulta: 9 maig 2021].

Enllaços externs[modifica]