Consorci de Promoció Comercial de Catalunya

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: COPCA)
Salta a: navegació, cerca
Infotaula d'organitzacióConsorci de Promoció Comercial de Catalunya
Organització i govern
Afiliacions Generalitat de Catalunya
Modifica dades a Wikidata

El Consorci de Promoció Comercial de Catalunya (COPCA), va ser l'instrument del Govern de la Generalitat de Catalunya per promoure la internacionalització de l'empresa catalana i la seva adaptació a les noves pautes de l'economia mundial.

El COPCA estava format per la Generalitat de Catalunya, les Cambres de Comerç i Indústria catalanes, les principals associacions sectorials i d'exportadors, així com per entitats relacionades amb el món empresarial, financer i de la formació en l'àmbit del comerç exterior. En total, gairebé 100 eren les entitats membres.

El Consorci volia ser el referent de l'empresa catalana com a centre prestador de serveis de qualitat per afrontar amb èxit el repte de la internacionalització.

El COPCA va arribar a disposar d'una xarxa de 38 oficines pròpies situades a les capitals comercials de 31 països, que tenien un àmbit d'actuació de més de 50 països.

Es va crear l'any 1987 i va estar en actiu fins a l'any 2010, quan es fusiona amb el Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) per crear l'Agència de Suport a l'Empresa Catalana (ACCIÓ). Aquest nou organisme és l'encarregat d'executar les polítiques d'internacionalització que desenvolupava el COPCA i les d'innovació que desenvolupava el CIDEM.

Actualment, ACCIÓ disposa d'una xarxa de 36 Oficines exteriors de comerç i inversions arreu del món.