Consorci de Promoció Comercial de Catalunya

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: COPCA)
Infotaula d'organitzacióConsorci de Promoció Comercial de Catalunya
Dades
Tipusconsorci Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1987
Data de dissolució o abolició2010 Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Part deGeneralitat de Catalunya Modifica el valor a Wikidata

El Consorci de Promoció Comercial de Catalunya (COPCA) és una entitat pública creada el 1987 per la Generalitat de Catalunya per afavorir les exportacions a través de la formació, informació, assessorament i promoció.[1] Va estar en actiu fins a l'any 2010, quan es fusiona amb el Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) per crear l'Agència de Suport a l'Empresa Catalana (ACCIÓ). Aquest nou organisme és l'encarregat d'executar les polítiques d'internacionalització que desenvolupava el COPCA i les d'innovació que desenvolupava el CIDEM.

Història[modifica]

El COPCA estava format per la Generalitat de Catalunya, les Cambres de Comerç i Indústria catalanes, les principals associacions sectorials i d'exportadors, així com per entitats relacionades amb el món empresarial, financer i de la formació en l'àmbit del comerç exterior. En total, gairebé 100 eren les entitats membres.

El Consorci volia ser el referent de l'empresa catalana com a centre prestador de serveis de qualitat per afrontar amb èxit el repte de la internacionalització.

El COPCA va arribar a disposar d'una xarxa de 38 oficines pròpies situades a les capitals comercials de 31 països, que tenien un àmbit d'actuació de més de 50 països i que van quedar integrades en la xarxa exterior de l'Agència de Suport a l'Empresa Catalana, que en compta 40[2] (2019).

Referències[modifica]