CS-340

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula carreteraCarretera Secundària 340
Ordino - Coll d'Ordino
IdentificadorCS-340
TipusProvincial
Propietat
ÀreaAndorra
Longitud8,9 km Modifica el valor a Wikidata
Recorregut
Estat
Llocs que travessa

Origen/final
IniciOrdino, (CG-3)
FiColl d'Ordino, (CS-240)

La CS-340 (Carretera Secundària 340) és una carretera de la Xarxa de Carreteres d'Andorra, que comunica la CG-3 a Ordino amb la CS-240 al Coll d'Ordino al límit d'aquesta parròquia amb la de Canillo. També és anomenada Carretera del Coll d'Ordino. [1]

Segons la codificació de carreteres d'Andorra aquesta carretera correspon a una Carretera Secundària, és a dir, aquelles carreteres què comuniquen una Carretera General amb un poble o zona.

Aquesta carretera és d'ús local ja què només l'utilitzen los veïns de les poblacions que recorre.[2]

La carretera té en total 8,9 quilòmetres de recorregut.

Punts d'interès[modifica]

Museu de la Miniatura[modifica]

Matrioixques i crucifixos que cal admirar amb lupa i microscopi. Les obres del Museu de la Miniatura d'Ordino et deixaran bocabadat amb el seu detall.

Museu de la Miniatura, a Andorra, és un espai expositiu de gran interès per als amants de l'art, particularment per aquelles persones que valorin la minuciositat dels detalls. Està ubicat a la localitat d'Ordino i es compon d'obres molt variades, resultat de l'esforç de Nicolai Siadristy, un artista ucraïnès considerat un dels millors del món en aquesta especialitat. El museu es troba a l'interior de l'Edifici Maragda, al Carrer Mossèn Cinto Verdaguer, a Ordino.

Què es pot veure al Museu de la Miniatura d'Ordino

El Museu de la Miniatura acull microminiatures elaborades amb materials nobles, com l'or i el platí, a més de materials comuns, com paper, llavors de fruites o grans d'arròs, i creades a mà per Nicolai Siadristy. Al museu podem trobar nombroses mostres de les famoses matrioixques o nines russes; els exemplars més petits són un autèntic prodigi en aquesta disciplina. També podràs contemplar crucifixos, objectes d'art sacre i altres tipus de peces d'art. Per poder apreciar aquest treball al 100%, el visitant pot (i deu) utilitzar un microscopi en alguns casos.

Malgrat les reduïdes dimensions, el Museu de la Miniatura també dedica un espai a la comprensió de l'elaborada feina de Nicolai Siadristy, amb una petita àrea d'audiovisuals on es projecten imatges sobre la seva vida i la seva obra.

Recorregut[modifica]

Tipus de Sortida Direcció de la sortida Carretera que hi enllaça Qm
CS-340 Ordino CG-3 0
Coll d'Ordino 8,5
Límit parroquial de Ordino-Canillo CS-240 8,9

Referències[modifica]

  1. «Mapa General de Carreteres Andorranes». [Consulta: 28 març 2018].
  2. «Carreteres de La Massana». Arxivat de l'original el 2018-04-05. [Consulta: 4 abril 2018].
  3. «Museu de la Miniatura (Ordino)». [Consulta: 25 abril 2018].

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]