CV-500

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Autopista del Saler
Identificador  CV-500 
Gestió
Tipus Autonòmica
Administració responsable Generalitat Valenciana
Configuració física
Àrea País Valencià
Inici València
Fi Sueca Enllaç amb N-332a
Longitud 30 km
Configuració Pk. 0 a 6 Autovia Pk. 6 a 30 Carretera
Modifica les dades a Wikidata

L'autovia CV-500, conegut com a Autopista del Saler i Carretera del Saler pertany a la Xarxa de carreteres del País Valencià, uneix la ciutat de València amb Sueca, des del Saler continua en forma de carretera convencional fins a la C-502 i les Palmeres, Sueca.

Nomenclatura[modifica]

Indicador

La carretera CV-500 (l'Autopista del Saler i, a partir d'aquest poble, la Carretera del Saler) pertany a la Xarxa de carreteres de la Generalitat Valenciana, i comunica València amb la costa de l'Albufera inclosa al terme municipal valencià.

Història[modifica]

Anteriorment la CV-500 era una carretera convencional que comunicava el districte dels Pobles del Sud amb la capital, i el seu recorregut era més o menys el mateix d'ara. Es tractava d'una carretera local que unia València amb les poblacions del Saler, del Perellonet i del Perelló, travessant els nuclis urbans d'aqueste poblacions. A causa de la gran afluència estiuenca entre la capital i el Saler, es decidí crear una variant fins al suara dit poble que aniria fora del nucli urbà, així alleugerint-hi el trànsit. Part del tram de carretera convencional passà doncs a ser la CV-5010.

Traçat Actual[modifica]

La CV-500 és actualment coneguda com L'Autopista del Saler fins a la glorieta al sud del poble, on es converteix en carretera normal. És un eix viari important que uneix la ciutat de València amb la costa en direcció Cullera, comunicant les poblacions de Pinedo i el Saler, i com a carretera convencional, els de Perellonet, el Perelló (Sueca) i les Palmeres (Cullera). Inícia el seu recorregut al carrer de l'Alcalde Reig, València, tot just abans del pont de Montolivet.

Futur de la CV-500[modifica]

De moment no hi ha futurs projectes per a la CV-500.

Coord.: 39° 24′ 47″ N, 0° 20′ 22″ O / 39.41306°N,0.33944°O / 39.41306; -0.33944