Caçadors d'ombres

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Caçadors d'ombres ( The mortal instruments: titol original en anglès) són sis llibres escrits per Cassandra Clare. El primer llibre, Caçadors d'ombres-ciutat d'ossos va ser publicat per l'editorial Margaret K. McElderry als Estats Units per primera vegada el 27 de març del 2007 amb el titol original The mortal instruments -city of bones. En les posteriors entregues es segueix la història de Clary Fray en el món de les ombres. La primera entraga (Caçadors d'ombres-ciutat d'ossos), va ser adaptat al cinema amb Lily Collins (Clary Fray) i Jamie Campbell Bowe (Jace Wayland) amb una coproducció Alemanya-Canadenca que es va estrenar als Estats Units i Regne Unit el 21 d'agost de 2013. Posteriorment, el dia 12 de gener de 2016 es va estrenar als Estats Units la sèrie de televisió amb Katherine McNamara com a Clary i Dominic Sherwood com a Jace.

Argument[modifica | modifica el codi]

Primer llibre (Ciutat d'ossos)

Clarissa Fray és una jove de quinze anys que viu a Nova York amb la seva mare, i un dia, decideix anar al club Pandemònium amb el seu millor amic Simon Lewis. Un cop dins, veu a un noi d'ulls blaus que és seguit per un grup de tres joves dos nois i una noia, que segons lis embla porten armes al damunt. Els quatre joves entren en una sala privada, i ella els segueix. Allà veu com el noi d'ulls blaus és assasinat pels altres tres, però en lloc de quedar estès a terra desaparèix en l'aire. En aquell moment en Simon entra a la sala després de sentir un crit, i al veure-la sola i tant nerviosa li pregunta què hi fa allà. Ella s'adona que en Simon no pot veure als assasins, i per tant, es disculpa i el segueix a la sala gran. Quan torna a casa troba la seva mare, i a en Luke, millor amic de la seva mare i a qui la Clary concidera el seu pare, molt preocupats perquè ella hagi tornat tant tard, i després d'uns quants crits l'envia a dormir amenaçant-la en no sortir la nit següent tot i així, ella va amb en Simon a un recital de poesia on la Clary torna a veure en Jace, un dels assassins i quan va a parlar amb ell, ella rep una trucada de la seva mare dient-li que sota qualsevol concepte, es mantingui allunyada de l'apartament on viuen, a Brooklyn. També li diu que, sens falta ha de trucar a en Luke dient-li que ell l'ha trobat. Ella, desesperada intenta tornar a trucar altra vegada, però al no rebre resposta va a casa i allà és atacada per un dimoni i és incapaç de trobar la seva mare per enlloc. Sense que ella ho sàpigue en Jace la segueix, i la salva del dimoni que l'havia atacat. Després la porta a l'institut, una església aparentment abandonada on viuen tots els caçadors d'ombres de la ciutat. Just després de despertar la Clary decideix anar a buscar en Luke, i per trobar-lo necessita tornar a casa seva. Quan hi arriba troba a la seva veïna al replà intentant descobrir que ha passat a l'apartament de dalt. Mentre parlen amb ella, en Jace s'adona que la dona no és una mundana (com ells anomenen els humans) i quan veu que és una bruixa la obliga a utilitzar un portal que els porti a la llibreria d'en Luke. Allà troben en Simon, que ha anat allà per trobar la Clary. En Simon i la clary discuteixen sobre on havia anat ella i finalment troben a en Luke éssent interrogat per dos homes del cercle. Tot i que ell assegura no saber res sobre on es troba la copa que vol en Valentine. Els tres joves demanen a en Hodge, instructor dels nois que els parli sobre el cercle, assossiació del la qual ell va formar part durant la seva joventut i ells li expliquen el que han descobert, que les intencions del cercle és eliminar a tots els dimonis i éssers en part dimonis, com els bruixots i els vampirs.

Durant tot aquest temps s'han estat preguntant perquè la Clary és incapaç de recordar el món de les ombres, i aquí és quan decideixen anar a la ciutat d'ossos, on viuen els Germans Silenciosos, que els expliquen que el bloquig mental que té és degut a un encanteri molt fort que ells no poden trencar, i que si vol recordar haurà de contactar amb el bruixot que fes l'encanteri original.

Mentrestant, l'Isabelle Lightwood germana adoptiva d'en Jace ha aconseguit entrades per anar a una festa privada que farà el bruixot de Brooklyn Magnus Bane, així que decideixen trobar-se allà. Un cop a la festa la Clary el coneix i descobreix que va ser ell qui li va fer l'encanteri per bloquejar-li la ment. En resposta, aquest li diu que és un encanteri molt potent que no pot desfer, però que anirà desapareixent si no es renova cada dos anys com havien fet en els últims temps. El que més la sorpren és descobrir que aquest encanteri l'aplicava amb ple consentiment de la seva mare. Mentrestant, a l'altra punta de l'apartament en Simon ignora les iverses advertències de l'Isabelle dient-li que no begui res estrany, però ell no fa cas i acab transformat en una rata i en mans dels vampirs, així que han d'anar a rescatar-lo a l'hotel Dumort i tornar-lo a la seva forma original.

Aquell mateix dia, era l'aniverari de la Clary, i en Jace la porta a sopar a l'hivernacle de l'institut on li ensenya moltes plantes exclusives d'Alicanta, la ciutat del cristall situada en un país anomenat Idriss que només els caçadors d'ombres conèixen. El sopar queda interromput, però, per un record de la Clary que torna mitjançant el qual ella dedueix que la copa mortal, el gran caprici d'en Valentine està amagada en una de les cartes de tarot de la Dot, la bruixa que havia estat veïna de la Clary durant tota la vida. Decideixen sortir a buscar-la i després tornar a l'institut per entragar-la als seus responsables, o bé el matrimoni Lightwood o a en Hodge. Com que a aquest el troben primer decideixen donar-li a ell, però la seva gran sorpresa és quan els ataca per l'esquena i davant seu entrega la copa a en Valentine, i aquest s'enporta a en Jace.

La Clary, desesperada no sap a qui recórrer fins que apareix la manada d'homes llop d'en Luke a l'institut. Quan es tornen a trobar tots junts, descobreixen on està la Jocelyn, mare de la Clary i en Jace els explica que en Valentine s'ha presentat com el seu pare, i per tant ell és germanastre de la Clary, Jace Morgestern. Tot i intentar impedir-ho, Valentine acaba escapant a Idriss a través d'un portal i s'endú la copa.

Segon llibre (Ciutat de cendres)

Al principi dels segon llibre, la Jocelyn encara no ha despertat del coma màgic on va caure després de veure una poció, i la Clary està vivint amb en Luke a la seva casa de camp. Durant aquest temps, en Jace ha estat expulsat de l'institut i acusat de col·laborar amb en Valentine, i just quan torna per enfrontar-se a Maryse Lightwood, la seva madrastra i en aquell moment arriba la inquisidora i al veure'l a l'institut, l'empresona a la ciutat del Silenci.

D'aquest fet, la Clary n'és informada per un missatge al mòbil i decideix anar a la ciutat del Silenci a alliberar-lo, però quan hi arriba troba tots els germans Silenciosos morts volentament i a en Jace ferit. Aquest li explica que alguns membres del cercle han atacat la ciutat per poder aconseguir el segont Instrument Mortal, l'espasa Mortal que era aquella amb la qual s'havia de sotmetre a judici al jove Nephilim. És per això que la inquisidora acusa a en Jace del robatori de l'espasa i l'empresona a l'apartament d'en Magnus Bane, bruixot de Brooklyn.

Unes ores després, la reina de les fades convida a l'Isabelle, l'Alec, la Clary, en Simon i en Jace al seu palau per ajudar-los a solucionar aquesta topada amb la Clau, màxima autoritat dels Nephilim i a canvi han d'aconseguir l'entrada de les criatures del submón al Parlament.

Quan arriben a la cambra de la reina aquesta els diu que encara no està del tot convençuda d'ajudar-los, i com que els nois no hi acaben de confiar deideixen marxar, però la Clary havia menjat una mica de raïm i haurà de quedar-se amb la reina a no ser que li faci un petó a aquell qui més desitgi dins el grup que l'acompanya. En Simon ni s'ho pensa i li fa un petó, però la reina els informa que encara no han trencat l'encantament. És en aquest moment quan l'Izzy suggereix que hauria de besar en Jace.

Al principi s'hi oposa, ja que és el seu germà, però al cap d'una estona i en no trobar una altra via de sortida decideix intentar-ho. En aquest cas si que funciona, i tothom s'adona que en Jace és a qui més desitja.

Evidentment aquest fet no passa desapercebut per a en Simon, que tot just tornar al món dels humans desapareix sense dir res.

Unes hores més tard, Raphael, cap dels vampirs de la ciutat de Nova York apareix a l'institut dient que en Simon ha començat el procés per convertir-se en un vampir, i que com a conseqüència es troba enterrat sota terra. Això fa que la Clary es senti culpable de la tristesa del seu amic i deixi de banda als caçadors d'ombres.

Mentre ella i en Luke discuteixen sobre com poden explicar-ho a la mare d'en Simon apareix la Maia, una de les llobes més joves del grup d'en Luke molt mal ferida per un dimoni, i mentre es cura, en Jace, la Clary i en Luke van a desenterrar en Simon. Poques hores després es troben amb uns dimonis i la Clary és capaç de crear una runa que els protegeixi a tots, però quan ho mostren a la familia Lightwood li diuen que és del tot impossible, que l'àngel Raziel és l'únic capaç de crear runes, però ella decideix ensenyar-els-ho creant una runa de la valentia tal com diu en Jace.

El primer en provar-la és l'Alec, germà adobtiu d'en Jace, i decideix rebelar als seus pares que ha estat veient-se amb un ésser del submón de forma secreta, cosa molt mal vista entre els Nephilim. Just abans que pugui dir qui és aquest ésser el poder que la Clary havia otorgat a la runa desapareix i ell diu que no recorda res del que ha dit.

Com que ja és de nit, tots se'n van a dormir, però en Jace decideix agafar la moto i anar a veure el seu pare al vaixell que té com a seu d'operacions del cercle. Quan es troben, en Valentine li diu que no farà cap mal a tots aquells qui estima, sobretot a la Clary, però ell, a canvi s'ha de comprometre a anar amb ell a Idriss.

Tot i que en Jace ha tingut mlta cura de no ser descobert l'endemà al matí, la inquisidora diu que el matarà per haver parlat amb en Valentine, i que l'única cosa que el pot salvar és que el cercle retorni l'espasa mortal a la Clau. Ell intenta amb tots els recursos que té persuadir a la inquisidora, però ella no cedeix, perquè en Valentine va matar al seu fill molts anys abans.

Una estona més tard, l'Alec i la Clary descobreixen que la Maia ha estat segrestada i l'han de rescatar,però just quan ho estan a punt d'aconseguir en Valentine mata a en Simon, però al ser un vampir tarda més que els humans en morir i en Jace, tot i les seves diferències el salva oferint-li la seva sang i en aquell moment la inquisidora entra a la sala de màquines del vaixell i mor lluitant contra un dimoni que atacava a en Jace.

A l port, la Clary l'ha segrestada en Valentine, i a seva única opció  banda de ser torturada amb l'espasa mortal és qi en Simon la salvin, i tenint en compte que amb prou feines es poden veure, ella ho veu tot molt difícil.

Afortunadament, els dos joves la rescaten, però en Valentine els diu que l'únic motiu pel qual en Jace segueix lluitant amb els Nephilim és perquè estima a la Clary més que com la seva germana, i no podria lluitar contra ella. Mentre Valentine els explica això, la Clary dibuixa una runa de destrucció al vaixell que provoca una explosió mot forta i que els envia a tots a l'aigua, i mentres, el sol surt per l'horitzó, cosa que provocaria la mort d'en Simon, però com que ha begut sang d'un caçador d'ombres, s'ha convertit en un vampir diürn, cosa que encara els portarà més problemes amb els éssers del submón.

Finalment, i havent solucionat la majoria dels problemes amb la Clau la Clary coneix a Madeleine,una dona que assegura poder despertar a la seva mare.

Tercer llibre (Ciutat de cristall)

En Jace, la Clary , en Simon i la família Lightwood es dirigeixen cap a Alicant, la ciutat del cristall i capital d'Idriss per a la signatura d'uns nous acords amb els éssers del submón, i a buscar en Ragnor Fell, el representant dels bruixots a la Clau i l'únic capaç de despertar a la seva mare. Però justament el dia abans de marxar, en Jace decideix que és massa perillós per a la Clary marxar amb ells, i per tant, demana a en Magnus Bane que els obri un portal per poder marxar abans d'hora i que la Clary es quedi a la ciutat amb en Luke, però quan se'n adona, crea una runa per obrir un portal i viatjar ella i en Luke.

Van a parar al llac Lyn, lloc sagrat per als caçadors d'ombres, ja que és des d'on va sortir l'àngel Raziel. Per aquest mateix motiu, l'aigua d'aquest llac és maleïda per als Nephilim i els provoca al·lucinacions.

Per un error, la Clary ingereix aigua del llac per error i en Luke l'ha de portar a casa l'Amatis Garroway, germana 'en Luke perquè la curi mentre en Jace i els Lightwood es queden a casa els Penhallow, una antiga família Nephilim.

Poc després d'arribar a la ciutat de cristall en Simon és portat dabant la inquisició per ser retornat a Nova York, però auesta demana a en Simon que menteixi sobre els Lightwood i els incrimini com a aliats d'en Valentine i membres en actiu del cercle. Com que el vampir s'hi nega, és enviat a la presó.

Mentre passa tot això, a l'altra punta de la ciutat la Clary s'escapa i va a veure en Jace a casa els Penhallow, on troba a la filla de la família, Alain besant-se amb en Jace, i això provoca una discussió entre els dos.

En Jace insulta la Clary dient-li que és una ''simple mundana'', i ella li diu que realment s'assembla a en Valentine, comentari que fereix els sentiments del noi.

Pel matí següent, en Sebastian, cosí de l'Alain i la Clary van a casa d'en Ragnor Fell i s'enduen una gran sorpresa al trobar-hi en Magnus en lloc del gran bruixot de color verd. Aquí és quan s'assabenten que en Ragnor ha estat assassinat pels membres del cercle per tal que no pogués parlar sobre ells, però en Magnus els recomana que busquin informació al Llibre Balnc, guardat secretament dins un llibre de cuina de la casa de camp de la família Wayland. Per trobar-lo és imprescindible que en Jace els acompanyi, ja que era la seva família de procedència fins que el van portar amb els Lightwood.

Una estona després, en sebastian i la Clary decideixen anar a casa dels Fairchild, els àvis de la Clary, i durant el viartge, en Sebastian explica a la Clary que en Simon està empresonat al Gard, la presó més segura del país dels caçadors d'ombres, i seguidament tornen cap a asa l'Amatis on en Jace espera la Clary.

Ell es disculpa, però una vegada més discuteixen perquè no li digués que en simon estava a la presó, i una vegada calmats comencen el viatge a la casa dels Wayland, on a més de trobar el Llibre Blanc, troben restes dels experiments d'en Valentine, l'àngle Ithuriel mig mort al sòtan. La col·laboració d'aquest àngel és imprescindible per a que puguin saber els fets passats i els experiments que va fer amb el seu fill Jonathan posant-li sang de dimoni.

Just quan es disposen a sortir la casa comença a caure amb la mort d'Ithuriel, i tot el que podien descobrir queda enterrat entre les runes, però per sort, ells no pateixen cap mal. Després d'això, els dos es besen apassionadament fins que la Clary acusa en jace d'utilitzar-la per a que ell es pugui odiar després quan diu que és culpa de la sang de dimoni que corre per les seves que provoca sentiments cap a ella.

La gran sorpresa la troben quan, al arribar a la ciutat hi ha grans incendis als edificis més emblemàtics i a la casa dels Penhallow l'Alain és atacada per un dimoni que l'Izzy mata deprés, però l'Alain escapa i l'Alec i ella la van a buscar deixant en Sebastian i en Max, germà petit dels Lightwood sols.

La Clary in en Jace es dirigeixen al Gard pensant que és un bon moment per salvar en Simon, però abans han de trobar en Magnus i donar-li el Llibre Blan perquè desperti la Jocelyn, així que després d'entragar el llibre es reuneixen amb l'Alec per rescatar en Simon i al seu company de cel·la Samuel, qui acaba sent en Hodge que els diu que el mirall, l'últim instrument mortal és el llac Lyn.

Poc després, en Hodge és assessinat per en Sebastian, que segons diu, els està protegint, però no esl costa descobrir que en realitat és l'espia d'en Valentine, i tot just arriben a aquesta conclusió ell escapa.

Després d'això, tots quatre van a la Sala dels Acords on descobreixen que en sebastian ha matat a en Max.

Al dia següent una projecció d'en Valentine apareix a la Sala i els ofereix rendir-se i oferir-se a servir-lo a ell i fer-lo gobernador. Si no accepten, ell matarà a cada caçador d'ombres amb el que es trobi, davant aquestes imatges, la inquisidora diu que només hi ha un gobernador, i és ella. Només pronunciar aquests mots, en Valentine la mata.

L'endemà al matí, hi ha l'enterrament d'en max, i després, en Jace va a casa la Clary i li confessa el seu amor directament, li diu que l'estima i que potser és l'última vegada que es veuen perquè si el seu pare ha jurat matar a tots els caçadors d'ombres del món ells seran dels primers. Tots dos es queden adormits parlant a la cambra de la noia.

Quan la Clary es desperta troba una nota d'en Jace on ell li diu que ha anat a buscar en Sebastian, i juntament amb la nota deixa l'anell de la família Morgestern, la seva família paterna.

Aquell mateix dia orna la Jocelyn, ja desperta, però tenen una forta baralla i la clary decideix abandonar la casa de forma indefinida. La mateixa Clary, va a veure la Clau per convencèr'ls que han de lluitar contra els subterranis i els ensenya una runa que li va mostrar Ithuriel. Gràcies a això i a alguns records descobreix que ella havia rebut sang de l'àngel quan la seva mare la portava a la panxa, i en Jace, és en realitat fill del Stephen Herondale, nét de l'anterior inquisidora, i per tant, el seu germà no és en jace sinó en Sebastian Verlac.

Agobiada per tot això, decideix protegir en Simon amb la Marca de Caín, un encanteri molt poderós que l'ha de salvar d'en Raphael que el vol matar per ser un vampir diürn. Per això, en Raphael es discuteix amb la Clau però accedeix a lluitar contra en Valentine.

Mentre tant, en Jace troba en Sebastiant parlant amb en Valentine sobre l'aixecament de l'àngel Raziel des del Lyn i destruir tants caçadors d'ombres com els sigui possible, però quan el descobreixen espiant en valentine marxa i en Jace ha de lluitar contra en Sebastian, i aquest li explica que ell és en realitat el germà de la Clary i el qui té sang de dimoni. En Jace en realitat té sang d'Ithuriel igual que la Clary.

En aquell moment la mateixa Clary apareix al llac a través d'un portal par aturar els plans d'en Valentine de convocar l'àngel, però el seu propi pare la captura i utilitza les runes per paralitzar-la, i pretén utilitzar la seva sang com a sacrifici, però arriba en Jace per rescatar-la. Llavors en Valentine utilitza la Sang d'en Jace matant-lo, però la Clary havia creat una runa lligada a en Valentine per a que l'àngel en conegués les intencions reals, i per tant, mata a en Valentine i a l'exèrcit de dimonis que aquest controla. Quan l'àngel s'ofereix a concedir-li un desig a la noia ella no dubta en demanar que torni la vida a en Jace.

Dos dies més tard, quan en Jace surt de l'hospital els dos es reuneixen a la festa de celebració per haver guanyat la batalla i haver acabat amb en Valentine i el seu fill Sebastian. Cap al final de la festa, mentre miren els focs artificials, tots dos es besen i ja res més els podrà mantenir separats.

Quart llibre (Ciutat d'àngels caiguts)

Al principi del quart llibre, i amb els Lightwood, en Jace, la Clary amb la seva mare i en Luke i en Simon una altra vegada a l'institut de Nova York en Simon rep una oferta de la Cmille Belcourt, vampiressa de la ciutat que diu haver estat enganyada per en Raphael. Ella li assegura que si s'uneixen en Simon es guanyarà un lloc important dins la societat vampírica. Després d'aquesta trobada torna a casa amb la seva mare, que encara no sap que és un vampir però sospita que alguna cosa ha canviat des del viatge a Idriss, i tot i que en Magnus ha fet feina modificant els seus records encara creu que alguna cosa no funciona.

Després d'això, en simon ha tingut algunes baralles, i un dia, després d'una d'elles la seva mare troba bosses de sang amagades en un armari i ell es veu obligat a explicar-li en què s'ha convertit. Ella li diu que ja no és el seu fill i comença a resar, però amb el seu poder de persuasió la convenç que és un mal son, però des de llavors sap que no pot anar a casa seva i decideix anar a compartir un pis amb el nou membre de la seva banda, Jordan Kyle, però quan en Jace entra al nou apartament , coneix a en Jordan i descobreix que és un home llop.

Mentreant, en Jace ha ingut malsons en els quals mata a la Clary, i 'evita, csa que la preocupa perquè no sap què passa. La Clary, juntament amb la seva mare també descobreix que hi ha algú que intenta crear individus com en Jonathan.

Després d'un concert de la banda en  que en Simon ha de sortir per falta de sangla Maureene, única fan del grup el segueix per preguntar-li com està, i ell la mossega per beure's la seva sang, però per sort, en Jordan l'atura, però després de l'incident de la nit, la Maia i l'Izzy li demanen explicacions. Estan furioses amb ell, ja que mai han sabut que estava sortint amb les dues a la vegada, però al mig de la discussió apareix en Jordan i abans que ningú digui res la Maia el reconeix.

En Jordan era la seva exparella i qui la va convertir en el que és. Sense previ avís ella l'ataca i en Simon i l'Isabelle l'han d'aturar.

Però al dia següent, en simon rep un missatge dient que tenen retinguda a la seva novia, però comprovant que no és ni l'Izzy ni la Maia decideix contactar amb la Maureene que sempre es fa passar per la seva novia als concerts, i ha estat assassinada perquè en simon no l'ha anat a recatar.

La Clary va a l'església de Talto per lluitar contra un dimoni Hydra on s'acaba trobant a soles amb en jace i aquest li confessa que ha estat patint malsons des que va tornar a la vida, i en aquests somnis ella sempre en surt mal parada. En aquest moment ella s'ofereix a portar-lo a la ciutat del silenci per a que elsgermans silenciosos el puguin ajudar, i li diuen que, efectivament té mal sons per connexions demoníaques formades durant el seu contacte amb la mort. Tots els caçadors d'ombres reben una protecció contra això quan naixen, i quan ell va morir aquesta protecció va desaparèixer. Per tant, el que cal és que li tornin a donar la protecció, i per això, és necessari minimitzar les distraccions, com ara, que la Clary estigui per allà. Els dos es despedeixen i en Jace és tancat en una de les moltes cel·les que hi ha a la ciutat.

Un cop allà, es queda adormit i somnia amb el seu germà max morint a Idriss i amb ell fent mal a la Clary i al seu pare biològic Stephen Herondale. Llavors en max el convenç per fer-se talls als braços i seguidament es transforma en Lilith, el dimoni creador dels bruixots i el sotmet a la seva influència.

La Jocelyn i en Luke, que s'han promès van a la festa que ha organitzat la manada d'ell, i durant el trancurs de la nit en Simon desapareix i la Clary és segrestada per en Jace, qui li assegura que els germans silenciosos l'han deixat marxar abans d'hora. Llavors ell li dibuixa una runa que, segosns diu, els unirà per sempre, però quan ella és conscient que en realitat li farà perdre la consciència ja és massa tard i ell se la pot emportar.

Pel que fa en simon, és tret de la festa per la Maureene, que ara és un vampir, i el guia ap a Lilith, l'ésser més vell del mónL'únic que va fer per contactar amb ell va ser nflitrar-se al cos d'una de les espectadores regulars dels seus concerts.

Ella li diu que el necessita per resucitar en sebastian, i quan ell li assegura que no ho pot fer ella li diu que ho ha pogut fer des que es va convertir en un diürn.

Per aconseguir el seu objectiu, ha posseit en Jace i l'ha obligat a segrestar la Clary i li diu a en Jace que mati a en Simon si aquest no resucita en Sebastian. Ell el mossega i li drena la sang enverinant-se amb la sang de dimoni que corria per les venes del noi.

L'Izzy, l'Alec, la Maia i en Jordan el segueixen gràcies a les targetes de crèdit que porta el noi a la cartera , i quan entren a l'edifici han d'examinar totes les plantes fins que el troben. El que passa és que, en lloc de trobar-lo a ell, troben el lloc on Lilith ha fet els seus experiments i on hi ha molts nens morts. Tots ells amb mans deformades i ulls negres, com aquell que la Clary havia vist a l'hospital mentre visitava a la seva mare.

Aquests eren els resultats de Lilith intentant crear infants mig dimoni i mig àngel com en sebastian.

Mentre abancen per l'habitació l'Izzy detecta que hi ha algú al racó i l'ataca, però s'endú una sorpresa quan veu que és la mare d'un dels nens que els explica què ha passat.

Mentre tot això passa, al terrat de l'edifici la Clary enganya a en jace i li fa un tall a la runa que ha dibuixat Lilith, i així alliberar-lo del control del dimoni.

Isabelle notices someone in the corner and attacks that person, and it turns out to be a mother of one of the babies who then explains to them what happened. Ell li demana que escapi, i creu que ella ho ha fet, però Lilith li explica que s'ha quedat i l'obliga a atacar-la.

En Jace està enfadat amb ell mateix, i jura que farà el que vulgui si deixa marxar a la Clary, però el dimoni la vol torturar. La tercera vegada que la va a pegar en simon s'hi interposa i mata a Lilith gràcies a la marca de Caín.

En aquell instant, la Clau apareix i l'Isabelle els explica la història del que han vist a baix mentre en jace els espera a dalt. Durant aquest temps, la Clary el va a veure. Ell està avergonyit dels seus actes i reaccions encara que és conscient que no tenia el control sobre ell mateix. Ella li diu que l'estima passi el que passi, i baixa a demanar als altres cinc minuts per parlar amb en Jace.

Mentre això passa, la runa de Lilith que tenia dibuixada en Jace es cura, i ell sent la veu d'en sebastian al cap dient-li que ara ell té el control sobre el seu cos, i l'obliga a acabar el ritual que reviu a en Sebastian.

Cinquè llibre (Ciutat d'ànimes perdudes)

Dues setmanes després ue en Jace desapareixés amb en Sebastian, la Clau els continua buscant per tot el món, però lentament, li van restant importància a al fet. Això és, perquè comencen a creure que és impossible trobar-los i poder salvar en Jace, però la Clary, l'Isabelle i l'Alec es neguen a acceptar-ho.

Igualment, aquest no és l'únic problema de l'institut de Nova York en aquests moments, la Clary està esperat la resolució de la Clau que ha de decidir si castigar-la o no per haver demanat a l'àngel Raziel que resucités en Jace.

Pel que fa en Simon, les coses tampoc li van massa bé amb la seva mare, ella continua parlant-li, tot i que en el fons sap que és un vampir, i tampoc s'atrebeix a explicar-li a la seva germana petita Rebecca. El problema el té, perquè té por que reaccioni igual que la seva mare. Per sort seva, però, podrà comptar amb l'ajuda incondicional de l'Izzy, que cada vegada es mostra més sincera amb ell.

Arriba un punt, en que la Clary creu que no podrà passar un dia més sense en Jace, i just en aquell moment el veu a l'institut amb en Sebastian. Al fixar-s'hi millor, veu que en jace està molt canviat, i tot i que se'l veu feliç farà tot el que en Sebastian li digui i després se'n apenedirà.

Uns dies després d'això, en Jace es presenta davant la Clary, sense amagar-se  i li fa una proposta que ella concidera del tot esojarrada, que marxi amb ell i en Sebastian. Quan s'ho pensa millor, decideix acompanyar-los per intentar salvar a en Jace.

Mentre tant, l'Alec ha anat a parlar amb la Camille per intentar prendre la immortalitat d'en Magnus i que puguin estar junts per sempre, i en Jordan li ha declarat el seu amor a la Maia, però ella li ha explicat que encara no està preparada.

Un cop la Clary ha marxat, la Jocelyn i l'Izzy van a veure les Germanes de ferror, forjadores dels ganivets serafins i altres armes que utilitza qualsevol Nephilim perquè els proporcionin una arma capaç de matar en Sebastian, però que no fereixi a en Jace.

Elles els expliquen que no la poden fer, però que l'espasa del bé i del mal els podria separar de forma permanent. Quan contacten amb en Manus per explicar-li, ell els proposa contactar amb Azazel, dimoni de les armes. Igualment, el dimoni els resulta inútil en Simon decideix convocar l'àngel Raziel, creient que la marca de Caín el protegirà.

Uns dies després, la Clary segueix a en Sebastian mentre ell s'escapa, però acaba éssent atacada per un dimoni, i en Sebastian l'acaba salvant. Llavors ell li diu a la Clary que anirà a parlar amb les germanes de Ferro per a que li facin una segona Copa Mortal, diu que enganyarà als dimonis i els dirà que intenta crear més Nephilim, però en lloc d'això crearà una raça de mig humans i mig dimonis.

Quan tornen, en Sebastian ordena a en Jace que vagi a buscar la copa que ha encarregat, però quan aquest hi arriba, les germanes li calven un ganivet, amb la casualitat que danyen la runa que l'uneix amb en Sebastian, i per tant, el primer que fa en Jace és anar a parlar amb la Clary. Li explica que en Sebastian està intentant desperar Lilith, i crear una nova raça de caçadors d'ombres que estigui lligats als dimonis, i tot seguit decideix parlar amb els germans silenciosos i explicar-los els plans d'en Sebastian mentre encara controla els seus actes i després els demanaria que el matéssin i així en Sebastian moriria. La Clary no es veu capaç de soportar-ho, i crida a en Sebastian perquè l'aturi, i aquest dibuixa un Iratze (runa de curació) per tornar a controlar els actes del noi.

Finalment en Simon aconsegueix convocar l'àngel Raziel i demanar l'espasa del bé i del ma. Aquest li dóna amb la condició de fer desaparèixer la marca de Caín que l'ha protegit en tantes ocasions.

La Clary s'aconsegueix posar en contacte amb en Simon a traves d'un anell màgi que tenen els dos i explicar-li els plans del seu germà, i aquest no tarda en avisar a l'Alec, l'Isabelle i en Magnus que es separen per buscar-los.

Poc després, en Sebastian li diu que la reina de les fades té un anell igual que aquell, i per tant sap que els Lightwood conèixen els seus plans, tot seguit, la clary destrueix l'anell i per això, en Sebastian s'enfronta a ella, i després de la lluit li diu que la vol seva, i que vol que es casin tot i ser germans. Això enfureix a la noia, que es desfoga fent-li mal fins que recorda que la vida d'en jace està lligada a la d'en Sebastian.

En Sebastian obliga a la Clary a anar a la cerimònia on despertarà a Lilith, encara que el dimoni és feble i no romandrà fora del submón gaire estona, només el temps just per posar la seva sang a la copa.

La primera en ser obligada a veure de la copa és l'Amatis, i funciona així que segueix amb altres Nephilim creant l'equip ''bo'', segons ell mateix diu. També la vol obligar a veure, però aparèixen els seus amics i li donen l'espasa del bé i del mal per a que fereixi en Jace, i així ho fa. En un primer moment, creu que l'ha matat, però finalment desperta i en Sebastian escapa.

Quan tornen a casa en Magnus descobreix que l'Alec ha intentat treure-li la imortalitat i diu que el deixa i no el vol veure mai més.

Sisè llibre (Ciutat de foc celestial)

Adaptació cinematogràfica[modifica | modifica el codi]

L'adaptació cinematogràfica del primer llibre es va estrenar el 21 d'agost de 2013 als Estats Units. És una producció Alamanya i canadenca dirigida per Harald Zwars i rodada a Toronto, Nova York i Hamilton durant el 2013.

El projecte es va posar en marxa l'any 2010 després que una productora acceptés el projecte, però el rodatge va haver d'esperar dos anys perquè no trobaven el protagonista masculí que finalment va acabar interpretant Jamie Campbell Bowe.

Personatges Actors
Clarissa (Clary) Fray/ Fairchild Lily Collins
Jace Wyand/Herondale Jamie Campbell Bowe
Alexander (Alec) Lightwood Kevin Zegers/ Gabriel Hugoboom
Isabelle (Izzy) Lightwood Jamima West
Simon Lewis Robert Sheehan
Valentine Morgestern Jonathan Rhys-Meyers
Jocelyn Frairchild/ Morgestern Lena Headey
Hodge Starkweather Jarred Harris
Magnus Bane Godfrey Gao