Cairn terrier

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de raça de gos Cairn terrier
Generalitats
País d'origenEscòcia Modifica el valor a Wikidata
Característiques físques
Pes6 kg i 7,5 kg Modifica el valor a Wikidata
Alçada28 cm i 31 cm Modifica el valor a Wikidata
Classificació i estàndard de la raça
Codi de Catàleg004 Modifica el valor a Wikidata (Federació Cinològica Internacional Modifica el valor a Wikidata)

El cairn terrier és una raça de gos Terrier originària d'Escòcia. Aquests gossos de potes curtes tenen un breu i ample semblant d'aspecte escabellat. El seu gruixut pelatge és generalment de color grisenc, marró clar o sorra, encara que es permeten tots els colors a excepció del blanc. Generalment actius, resistents, en estat d'alerta i alegres, són apreciats com a mascotes, ja que són relativament fàcils d'ensinistrar i s'adapten bé als habitatges petits o als apartaments, ja que no requereixen més d'una caminada vigorosa al dia.

Fitxa[modifica]

Un Cairn terrier negre
  • Alçada: de 28 a 31 cm.
  • Pes: de 6 a 7,5 kg.
  • Preu: mitjà
  • Alimentació:
  • Casolana (510g)
  • Humida (820g)
  • Pinso (280g)

Història[modifica]

És un dels terriers més antics. D'origen escocès, va aconseguir popularitat cap als anys 1920, mentre que al segle passat estava destinat a la caça d'animals petits i de cau, com la guineu, el conill o la llúdriga. La seva classificació prové del segle xvi, quan va ser emprat per guardar monuments i evitar que entressin en ells animals salvatges.

Les característiques de la raça actual són acuradament modelades d'acord amb les quals posseïa el seu avantpassat, un terrier de l'illa de Skye del segle xvii. Es creu que aquest gos va ser la base per desenvolupar races com el Westie i el Scottie.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cairn terrier