CaixaForum

De Viquipèdia
Infotaula d'organitzacióCaixaForum
Dades
Tipuspàgina de desambiguació de Wikimedia Modifica el valor a Wikidata

Els centres CaixaForum són centres culturals de la Fundació ”la Caixa” que volen acostar la cultura a tots els públics per viure-la a través d’una gran programació d’allò més variada. Els centres CaixaForum són a Barcelona, Madrid, Sevilla, Saragossa, Palma, Girona, Lleida, Tarragona i València (que té previst obrir el juny del 2022). A més, també compta amb diverses exposicions itinerants pertot arreu del territori nacional.

Fundació ”la Caixa”[modifica]

La Fundació ”la Caixa” ha recuperat edificis de gran interès arquitectònic a les ciutats principals del país per transformar-los en centres de divulgació cultural: una aposta per l’art i la cultura com a font de creixement personal i social que aporta a les ciutats un punt de trobada entre coneixement, persones i espais dinàmics per a totes les edats.

Exposicions i activitats culturals[modifica]

CaixaForum ofereix una àmplia programació d’exposicions i activitats culturals i educatives. Els temes d’interès van des de la música, les arts visuals, les arts plàstiques i les escèniques, el cinema, l’arquitectura, el disseny o la literatura, fins a les ciències físiques i les ciències de la vida.

Gràcies a la col·laboració amb grans museus internacionals, com el British Museum, el Museu del Prado o el Museu del Louvre, CaixaForum permet gaudir de peces úniques i de l’obra d’artistes d’un enorme prestigi. La proposta expositiva dels diversos centres s’adapta a tota mena de públic, ja que disposa d’espais educatius que estan pensats per als més petits i d’un seguit d’activitats complementàries, com són conferències dels comissaris o cicles de conferències temàtiques.

CaixaForum fa una aposta ferma per les visites mediades a les exposicions i a la fàbrica modernista amb visites comentades per a escoles, famílies, adults, grups organitzats o visites amb cafè i tertúlia, i també amb audioguies. Els caps de setmana CaixaForum també ofereix microvisites a les exposicions d’art contemporani de manera gratuïta i la possibilitat d’intercanviar impressions i aprofundir en les obres amb un mediador especialitzat.

Altres serveis[modifica]

Els centres CaixaForum també disposen d’una llibreria especialitzada en art, arquitectura, disseny i fotografia i una cafeteria-restaurant on gaudir d’un ambient tranquil.

Referències[modifica]