Cajón desastre

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de programa audiovisualCajón desastre
Tipussèrie de televisió Modifica el valor a Wikidata
Gèneresèrie de televisió infantil i contenidor televisiu Modifica el valor a Wikidata
PresentadorMiriam Díaz-Aroca Modifica el valor a Wikidata
País de produccióEspanya Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Canal originalLa 1 Modifica el valor a Wikidata
Primer programa17 setembre 1988 Modifica el valor a Wikidata
Últim programa19 març 1991 Modifica el valor a Wikidata
Temporades4 Modifica el valor a Wikidata
Premis
IMDB: tt0372644 Modifica el valor a Wikidata

Cajón desastre va ser un programa espanyol de televisió destinat al públic infantil, que va emetre Televisió espanyola entre 1988 i 1991, amb presentació de Miriam Díaz-Aroca.[1] Va substituir en el mateix horari a La bola de cristal.

Format[modifica]

L'espai, emès en el matí dels dissabtes, sota el format de magazín, incloïa jocs, cançons i reportatges per als més petits de la casa.[2]

El programa es componia de tres parts diferenciades, atenent diferents grups d'edat. De 9 a 11, anava destinat als més petits i s'inserien les sèries de dibuixos animats. D'11 a 12, el grup objectiu són els nens de fins a 14 d'anys i s'inclouen jocs i concursos com Sobre ruedas (proves d'habilitat sobre patins) o Ilustración (de dibuix). Finalment, l'última franja va destinada a adolescents fins a 17 anys i se centra en música (secció co-presentada per Bernardo Vázquez, cantant de la banda The Refrescos), còmics, documentals i expressió artística.

Entre les seccions destaca la telecomedia Pase sin llamar, que narrava la vida quotidiana d'una família formada per tres fills i era protagonitzada per Ángel de Andrés López, Marta Fernández Muro, Iñaki Miramón, Aitor Merino, Raquel López, Lucas Martín i Laura Cepeda.

Són també destacables les actuacions del duo humorístic Faemino y Cansado.

Finalment, intercalava sèries de ficció; així la producció nord-americana ALF i la sèrie de dibuixos Duckula van tenir la seva estrena a Espanya, precisament en aquest programa.[3]

Des d'abril de 1990 va passar a emetre's de dilluns a dijous en horari vespertí.

Premis[modifica]

Referències[modifica]

  1. Revista Teleprograma. Número 1254. 16 de abril de 1990.
  2. 'Cajón desastre', un programa para todos los públicos El País. 19 de novembre de 1988. Vist el 29 de novembre de 2008.
  3. Llega 'ALF', uno de los grandes ídolos de la televisión norteamericana El País. 17 de setembre de 1988. Vist el 29 de novembre de 2008.

Enllaços externs[modifica]