Cal Claudio (Sant Quintí de Mediona)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Cal Claudio
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xx
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Quintí de Mediona (Alt Penedès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAv. Montserrat, 43. Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès)
Map
 41° 27′ 49″ N, 1° 39′ 59″ E / 41.46355°N,1.66627°E / 41.46355; 1.66627
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC12145 Modifica el valor a Wikidata

Cal Claudio és una obra de Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Casa de planta baixa i tres pisos construïda entre mitgeres. La seva façana presenta diversos elements destacables. La planta baixa consta de tres accessos, dos d'ells d'arc de mig punt i l'altre allindat. El primer pis compta amb dues finestres balconeres als extrems i una tribuna, tancada amb vitralls, al centre. El segon pis té tres finestres balconeres i el tercer, a manera de golfes, té un seguit de cinc finestres. Aquest darrer pis és força diferenciat respecte a la resta: és separat per una cornisa amb força volada i la façana és ressaltada mitjançant la seva partició en trams horitzontals, talment com si es tractés de plaques encoixinades, i el coronament de les finestres per arquets rebaixats.[1]

Història[modifica]

Casa construïda el 1916 però reformada el 1933.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Cal Claudio». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 31 agost 2015].