Cal Sant Miquel

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Cal Sant Miquel
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióSegle XVIII
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSanta Maria d'Oló (Moianès) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 52′ 26″ N, 2° 04′ 12″ E / 41.8739°N,2.07°E / 41.8739; 2.07
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC17177 Modifica el valor a Wikidata

Cal Sant Miquel és una masia de Santa Maria d'Oló (Moianès) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Es tracta d'una masia coberta a doble vessant, sent però, la part est, més ampla i llarga. La cara de ponent presenta una portalada de mig punt obrada amb grans i allargades dovelles, i dues finestres, dues de les quals estan ben delimitades amb pedra. La finestra més gran té a la part superior la data de 1735. Un estrep apuntala el mur de la cara de ponent. El cantó de migdia presenta set obertures -finestres- de diferents dimensions obrades amb totxo. La finestra més gran té un arc de descàrrega. L'aparell és força regular, els carreus es disposen en filades i estan units amb morter. Hom distingeix, sobretot a ponent, restes tangibles d'arrebossat. La masia disposa de planta baixa, habilitada per a corrals, un primer pis d'habitació i golfes. Cal Sant Miquel roman abandonada de no fa pas més de quatre anys.[1]

Història[modifica]

En una finestra de la cara de ponent hi ha gravada la data de 1735.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cal Sant Miquel
  1. 1,0 1,1 «Cal Sant Miquel». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 31 agost 2017].