Cala Estreta

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

Cala Estreta és una cala inclosa a l'espai d'interès natural (PEIN) de Castell-Cap Roig al terme municipal de Palamós (Baix Empordà).[1] Aquesta cala és considerada com una de les més emblemàtiques i belles de tota la Costa Brava degut al seu alt valor paisatgístic i natural. És una zona de sorra gruixuda i d'aigües cristal·lines i disposa d'un petit antic refugi de pescadors del s. XVI restaurat fa pocs anys.[2] Té una longitud aproximada d'uns 560 metres, disposats en una petita caleta on hi ha l'antic refugi i tres platges més, formant totes juntes Cala Estreta. El seu nom sorgeix degut a la poca amplada, la qual va variant, i on en alguns trams l'aigua envaeix la sorra quan la mar està moguda. És permesa la pràctica del nudisme.

Els camins pels quals es pot arribar a la cala estan tancats als vehicles motoritzats, a causa de la prevenció d'incendis dins els mesos estivals (exceptuant als veïns de la zona).

Geolocalització de Cala Estreta
Imatge de Cala Estreta
Cala Estreta Característiques principals
Tipus Verge/Natural
Dimensions 560 m longitud
Serveis No disposa
Nudisme permès
Accés A peu

Accés[modifica]

Des de Palamós
Circulant per la C-35, s'agafa la sortida direcció la platja de Castell. Passant per una carretera asfaltada i deixant a l'esquerra el Càmping Benelux. Es continua tot recte fins a deixar la carretera asfaltada, allà hi ha el camí de terra que ens hi porta, però que durant els mesos d'estiu roman tancat.[3] Hom acostuma a aparcar al cotxe al pàrquing de la Platja de Castell que hi ha a la dreta del tram final de la carretera asfaltada. Després d'haver aparcat el cotxe, se segueix el camí de terra esmentat anteriorment i durant uns 1,4 km (30-35 minuts a peu) es camina fins a arribar a un punt en què s'eixample considerablement. Allà s'hi observa a mà dreta unes escales que baixen fins al camí de ronda. Finalment, acabades les escales i girant a mà esquerra, ja s'arriba a la Cala Estreta.
Des de Palafrugell
Circulant per la C-35, direcció Palamós. S'agafa la sortida direcció Platja de Castell i es segueix el mateix recorregut que ja s'ha esmentat a l'anterior apartat. També s'accedeix a través del camí de ronda, al voltant dels Jardins de Cap Roig de Calella de Palafrugell. Aproximadament s'hi tarda uns 40 minuts a peu.

Distàncies

Ciutat Km/minuts
Barcelona 123 km / 105 minuts
Girona 32,6 km / 44 minuts
Madrid 734 km / 422 minuts

Notes[modifica]

  1. «Cala Estreta» (en castellà). [Consulta: 24 març 2015].
  2. «Las mejores playas y calas de la Costa Brava» (en castellà). [Consulta: 24 març 2015].
  3. Punseti i Puig, Daniel; Sabater i Selrà, Daniel. A peu pel Baix Empordà (en català). 2a ed.. Cossetània Edicions, 24/03/2015. ISBN 84-96035-44-1. 

Coord.: 41° 51′ 55″ N, 3° 10′ 22″ E / 41.865317°N,3.172856°E / 41.865317; 3.172856