Cala Montgó

Infotaula de geografia físicaCala Montgó
Imatge
TipusPlatja
Localització
Entitat territorial administrativaTorroella de Montgrí (Baix Empordà) Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 06′ 27″ N, 3° 10′ 09″ E / 42.10758°N,3.16921°E / 42.10758; 3.16921
Banyat permar Mediterrània Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Mida50 (amplada) × 180 (longitud) m
MaterialSorra daurada
Activitat
Instal·lacions i serveisAccés per a persones amb mobilitat reduïda,
dutxes, sense socorrista.

La cala Montgó es troba administrativament al municipi de Torroella de Montgrí, tot i que és més propera al nucli de l'Escala.[1] Des del passeig marítim de l'Escala, on s'instal·la un mercat els diumenges al matí, s'hi pot accedir a peu per un camí de ronda. També s'hi pot accedir en cotxe, a un quilòmetre del port esportiu de l'Escala. Ja quan es davalla per la carretera d'accés s'hi van trobant diversos càmpings.

Geològicament correspon a les estivacions més septentrionals del massís del Montgrí essent de llarg la cala més accessible i gran de les que hi ha en aquest tram feréstec de la Costa Brava. És orientada a llevant i pel nord la culmina la punta Montgó (96 msnm),[1] coronada per una torre de guaita fortificada de l'època moderna. Pel sud tanca la cala la punta Milà a uns 1,1 km de la platja.[1]

Tot i que la majoria de la costa és rodejada d'escarpats penya-segats calcaris la platja és de sorra de gra fi. Les aigües són transparents i tranquil·les, car es troba arrecerada dels temporals de tramuntana tan habituals a l'Empordà.

Per aquesta platja passa el camí de ronda, actualment denominat GR 92, que recorre el litoral català des de Portbou, a la frontera francesa, fins a Ulldecona, tot just passat el Delta de l'Ebre.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Mapa Topográfico Nacional de España: Montgó 297-1 (1:25.000). Dirección General del Instituto Geográfico Nacional, Presidència del Govern d'Espanya, 1983. 
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cala Montgó