Camí de la Creu (Reus)

Infotaula de geografia físicaCamí de la Creu
Imatge
Camí de la Creu on hi havia l'antiga Creu de Ferro, al terme de Reus
TipusCamí Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaReus (Baix Camp) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 08′ 27″ N, 1° 08′ 26″ E / 41.140876°N,1.140489°E / 41.140876; 1.140489

El Camí de la Creu és un camí del terme de Reus a la comarca catalana del Baix Camp.

És el camí de la dreta, direcció est-sud-est, dels dos en què es dividia, arran de la Riera del Pi de Bofarull, el camí que procedent de Reus passa pel llit de la Riera del Molinet i que es coneixia com el Camí de la Canonja a Tarragona. Se li diu de la Creu entre la Creu de Ferro i La Canonja.

La Creu de Ferro ha desaparegut del seu lloc en construir-se una desviació de la carretera de Tarragona. Era una creu estilitzada, malmesa, perquè li havien desaparegut els braços. S'aixecava damunt d'una gran base de pedra i donava nom al Camí de la Creu. Era tocant al camí, vora la terra del Mas de Nicolau i vora el Mas de Sostres.

L'altre camí que sortia a la Creu de Ferro era el camí de La Boella, que va desaparèixer el 1829 quan van fer la carretera Amàlia, o carretera de Reus a Tarragona. La Creu marcava la cruïlla i indicava la fi del terme de Reus, ja que allí començava el Territori de Tarragona, una possessió del bisbat.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Camí de la Creu
  1. Amigó, Ramon. Materials per a l'estudi dels noms de lloc i de persona, i renoms, del terme de Reus. Reus: Associació d'Estudis Reusencs, 1988, p. 193. ISBN 8486387655.