Camí del Llobregat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaCamí del Llobregat
TipusCamí i sender de gran recorregut Modifica el valor a Wikidata
Inici
Entitat territorial administrativaCatalunya (Espanya) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCastellar de n'Hug Modifica el valor a Wikidata
Final
Entitat territorial administrativael Prat de Llobregat (Baix Llobregat) Modifica el valor a Wikidata
Localitzaciódelta del Llobregat Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
ItinerariLa Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà, Cercs, Berga, Gironella, Puig-reig, Navàs, Balsareny, Sallent, Navarcles, El Pont de Vilomara, Sant Vicenç de Castellet, Monistrol de Montserrat, Monistrol de Montserrat, Olesa de Montserrat, Martorell, Sant Boi de Llobregat i El Prat de Llobregat

El Camí del Llobregat, o GR 270,[1] és una via blava i sender de gran recorregut, amb un traçat aproximat d'uns 186 quilòmetres que uneix les poblacions de Castellar de n'Hug i el Prat de Llobregat travessant les comarques del Berguedà, el Bages, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Barcelonès seguint tot el curs del riu Llobregat des del naixement fins a la seva desembocadura al mar.

Actualment el tram entre el Pont del Diable (Martorell) i la desembocadura del Llobregat està totalment establert com un sender de gran recorregut (amb la denominació GR-270) i és transitable a peu i en bicicleta. Al tram superior del traçat s'han realitzat diverses actuacions i caldrà dur-ne més a terme per poder-lo obrir completament.

Està previst que el Camí del Llobregat enllaci amb les vies blaves del Cardener i l'Anoia que resseguiran els cursos fluvials del Cardener i l'Anoia, respectivament.

El projecte del camí del Llobregat està impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport de la Generalitat de Catalunya i a més d'aconseguir la connexió entre territoris i municipis, apropant les persones al riu també vol promocionar el patrimoni, la cultura i el paisatge, ampliar l'oferta de qualitat d'activitats d'oci i salut, i fer difusió dels valors ambientals.

El pressupost per implantar totalment el Camí del Llobregat és de 14 milions d'euros.[2]

Etapes[modifica]

Referències[modifica]

  1. Huguet, Pol; Pujol, Ferrant. GR 270: de Castellar de n'Hug al delta del Llobregat: El Camí del Llobregat. Cocetània edicions, 2018, p. 7. ISBN 978-84-9034-775-1 [Consulta: 18 març 2022]. 
  2. «Dossier de Premsa Vies Blaves». Diputació de Barcelona, Juliol 2016. [Consulta: Desembre 2016].

Enllaços externs[modifica]