Cambra anecoica

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Fotografia d'una cambra anecoica.

Una cambra anecoica és un espai tancat dissenyat per absorbir ones, com ara ones sonores o electromagnètiques. Addicionalment, està aïllat de l'exterior per evitar interferències alienes. Aquesta combinació d'absorció i aïllament simula un espai de dimensions infinites. Originalment les cambres anecoiques van ser creades per a minimitzar les reflexions acústiques, sobretot en estudis d'enregistrament. La seva equivalent en radiofreqüències ha estat utilitzada en els últims anys per provar antenes, radars o interferències electromagnètiques.

Disseny de la cambra anecoica[modifica | modifica el codi]

La funció de la sala anecoica és reduir la reflexió del so, les càmeres anecoiques estan aïllades de l'exterior i consten d'unes parets recobertes amb falques en forma de piràmide amb la base recolzada a la paret, construïdes amb materials que absorbeixen el so i augmenten la dispersió de l'escàs so que no s'absorbeix. Entre aquests materials hi ha la fibra de vidre o l'escuma.

Cambres anecoiques de radiofreqüència[modifica | modifica el codi]

A més de les cambres acústiques, les cambres anecoiques de radiofreqüència són recintes amb un blindatge metàl·lic en les seves parets, com una gàbia de Faraday i folrades amb material absorbent de les radiofreqüències en el seu interior (són materials diferents dels acústic), per tal d'aïllar de les interferències externes i simular condicions d'espai lliure a l'interior, les cambres de RF tenen múltiples aplicacions en el camp de les telecomunicacions, utilitzant-se per dur a terme el mesurament de paràmetres involucrats en comunicacions mòbils, fixes, satèl·lits o aeronàutiques; els mesuraments més comuns són la taxa d'absorció específica (SAR) dels terminals mòbils, o el disseny i caracterització d'elements radiants com ara antenes i dipols.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]