Cambridge English Language Assessment

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'organitzacióCambridge English Language Assessment
Cambridge English Language Assessment logo.jpg
Dades
Tipus Sense ànim de lucre
Objectiu del projecte o de la missió Realització d'exàmens i qualificacions per a estudiants i professors d'anglès
Forma jurídica organització sense ànim de lucre
Història
Creació 1913
Activitat
Àrea d'operació Global - activa en 130 països amb més de 4 milions de candidats anuals
Volum de producció Més de 4 milions de candidats anuals
Membres 40,000 centres de preparació registrats
Organització i govern
Seu 

Lloc web cambridgeenglish.org
Modifica les dades a Wikidata

Cambridge English Language Assessment és una part de la Universitat de Cambridge que ofereix exàmens d'anglès des de fa més de 100 anys.[1]

El primer examen de Cambridge English, el Certificate of Proficiency in English (CPE), es va realitzar el 1913. La prova, de 12 hores de durada, només tenia tres candidats, i tots van suspendre.[2] Actualment Cambridge English ofereix més de 20 exàmens per a estudiants i professors, que són realitzats per més de 4 milions de persones cada any.[3]

Cambridge English Language Assessment va contribuir al desenvolupament del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECRL) i les seves proves es corresponen amb els nivells del MECRL.[4]

Història[modifica]

El primer examen[modifica]

El 1913 es va crear el primer examen per a parlants no nadius de l'anglès, el Certificate of Proficiency in English (CPE).[2] La prova era en un inici una qualificació per a professors, només disponible per a candidats majors de 20 anys.[5] El 1913 l'examen es podia fer a Cambridge o Londres, amb un preu de 3 lliures (aproximadament 293 lliures del 2012).[6] La prova durava dues hores i incloïa:

 1. Traducció de l'anglès al francès o a l'alemany: 2 hores
 2. Traducció del francès a l'alemany o de l'alemany a l'anglès, i gramàtica anglesa: 2 hores i mitja
 3. Redacció en anglès: 2 hores
 4. Literatura anglesa: 3 hores
 5. Fonètica anglesa: 1 hora i mitja
 6. Prova oral: dictat (30 minuts), lectura en veu alta i conversa (30 minuts)[7]

La traducció es va mantenir com a requisit principal de l'examen fins a la dècada del 1960. Va esdevenir una part important del CPE fins al 1975 i es va convertir en opcional fins al 1989 abans de desaparèixer.[8]

Exàmens individuals[modifica]

Per a estudiants joves[modifica]

Exàmens Nivell del MECRL
Cambridge English: Starters (YLE Starters) Inferior a l'A1
Cambridge English: Movers (YLE Movers) A1
Cambridge English: Flyers (YLE Flyers) A2

Els exàmens Young Learners Cambridge English: Starters, Cambridge English: Movers i Cambridge English: Flyers estan dissenyats per a joves estudiants d'educació infantil o primària que tot just fan els seus primers passos en anglès. Les proves inclouen exercicis pensats per motivar els petits, com dibuixos o puzles.

Els estudiants progressen aprenent des de frases bàsiques, vocabulari, lletres i números al Cambridge English: Starters, a identificar objectes de la vida quotidiana i dir frases simples al Cambridge English: Movers, fins a entendre preguntes senzilles i instruccions i expressar opinions al Cambridge English: Flyers.[9]

Per a escoles[modifica]

Exàmens Nivell del MECRL
Cambridge English: Key for Schools (KET) A2
Cambridge English: Preliminary for Schools (PET) B1
Cambridge English: First for Schools (FCE) B2

Anglès general[modifica]

Exàmens Nivell del MECRL
Cambridge English: Key (KET) A2
Cambridge English: Preliminary (PET) B1
Cambridge English: First (FCE) B2

Els exàmens Cambridge English: Key (KET), Cambridge English: Preliminary (PET) i Cambridge English: First (FCE) estan pensats per a estudiants que necessiten l'anglès per treballar, estudiar i viatjar i per a aquells que volen obtenir qualificacions d'un nivell superior, ja sigui el Cambridge English: Advanced (CAE) o el Cambridge English: Proficiency (CPE). Les proves s'ofereixen en dues versions: per a adults i per a estudiants en edat d'escolarització (fins a 18 anys). Totes dues variants permeten obtenir la mateixa qualificació i són de la mateixa dificultat, l'única diferència rau en el fet que els temes tractats a les versions per a escoles (for Schools) són més adequats per als interessos i experiències dels estudiants adolescents.[10]

El Cambridge English: Key (KET) és una qualificació de nivell elemental. Cobreix un nivell d'anglès bàsic, com entendre preguntes senzilles, instruccions i frases, expressar opinions i necessitats senzilles, interaccionar amb persones que parlen a poc a poc i escriure missatges breus.

El Cambridge English: Preliminary (PET) és una qualificació de nivell intermedi. Correspon a un nivell d'anglès quotidià, com entendre instruccions clares i comunicats, participar en converses i escriure cartes i notes.

El Cambridge English: First (FCE) és una qualificació de nivell intermedi alt. Abasta l'ús de l'anglès en situacions de la vida real i en entorns acadèmics. Els estudiants han d'entendre les idees principals de textos complexos de fonts diverses (com revistes, articles i ficció), escriure en diferents estils (correus electrònics, textos argumentatius, cartes o relats breus), poder seguir converses i participar-hi expressant opinions, presentants arguments i utilitzant expressions espontànies de la llengua oral.

Ocasionalment els estudiants en edat d'escolarització (fins a 18 anys) poden presentar-se al Cambridge English: Advanced, de nivell superior, i ja més excepcionalment al Cambridge English: Proficiency, per a aquells que demostrin un coneixement d'anglès proper al d'un nadiu.

Anglès acadèmic i professional[modifica]

Exàmens Nivell del MECRL
Cambridge English: First (FCE) B2
Cambridge English: Advanced (CAE) C1
Cambridge English: Proficiency (CPE) C2
IELTS A1-C2

El Cambridge English: First (FCE) és una qualificació de nivell intermedi alt. Els estudiants utilitzen aquest títol per a estudiar en anglès i per a treballar en entorns de parla anglesa.

El Cambridge English: Advanced (CAE) és una qualificació de nivell alt. Els estudiants utilitzen el títol per a estudiar a nivell universitari i per a treballar en ambients de negocis professionals. L'examen demostra que un aprenent té les habilitats necessàries per seguir qualsevol curs acadèmic o universitari, participar en seminaris, desenvolupar recerca complexa i comunicar-se eficientment en el món dels negocis internacionals.

El Cambridge English: Proficiency (CPE) és una qualificació que demostra un nivell excepcional d'anglès, proper al d'un nadiu, i en una gran varietat de situacions.

L'IELTS (sigles d'International English Language Testing System) és l'examen d'anglès més popular per a l'educació superior i la migració. L'IELTS s'accepta en més de 8.000 institucions i governs arreu del món, incloent-hi milers d'universitats dels EUA que l'utilitzen com a requisit d'entrada. L'IELTS és gestionat per un acord entre Cambridge English Language Assessment, el British Council i IDP: IELTS Australia.

Anglès per a negocis[modifica]

Exàmens Nivell del MECRL
Cambridge English: Business Preliminary (BEC Preliminary) B1
Cambridge English: Business Vantage (BEC Vantage) B2
Cambridge English: Business Higher (BEC Higher) C1
Cambridge English: Financial (ICFE) B2-C1
Cambridge English: Legal (ILEC) B2-C1
BULATS A1-C2

Els tres exàmens Cambridge English: Business (BEC), el Cambridge English: Financial, el Cambridge English: Legal i el BULATS són títols pensats per al món dels negocis que posen a prova l'ús de l'anglès en situacions de la vida quotidiana.

El BULATS (sigles de Business Language Testing Service) és un títol per a empreses, desenvolupat per Cambridge English Language Assessment en col·laboració amb l'Aliança Francesa, el Goethe-Institut i la Universitat de Salamanca. El BULATS ofereix qualificacions en anglès, francès, alemany i castellà. El títol també ajuda les organitzacions a establir quins nivells de coneixements de les llengües són necessaris per a cada lloc de treball.

Exàmens d'admissió[modifica]

Exàmens Tipus de prova
Occupational English Test (OET) Medicina i assistència sanitària
BioMedical Admissions Test (BMAT) Medicina i assistència sanitària
International Medical Admissions Test (IMAT) Medicina i assistència sanitària
English Literature Admissions Test (ELAT) Temes específics
Sixth Term Examination Paper (STEP) Temes específics
Thinking Skills Assessment (TSA) Habilitats mentals i de pensament
Cambridge Personal Styles Questionnaire (CPSQ) Estils de comportament

Títols d'ensenyament de l'anglès[modifica]

Exàmens Edats que el títol permet ensenyar
CELTA (Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages) Adults
Young Learner extension to CELTA Primària i secundària
Delta (Diploma in Teaching English to Speakers of Other Languages) Primària, secundària o adults
ICELT (In-service Certificate in English Language Teaching) Primària, secundària o adults
TKT (Teaching Knowledge Test) Primària, secundària o adults
IDLTM (International Diploma in Language Teaching Management) Primària, secundària o adults

Correspondència amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües[modifica]

Tots els exàmens de Cambridge English Language Assessment es corresponen amb un nivell del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECRL).

Relació dels exàmens de Cambridge amb el CEFR

Referències[modifica]

 1. [1] http://www.cambridgeenglish.org/about-us/who-we-are/cambridge-assessment/ Consultat el 7 gener 2014
 2. 2,0 2,1 [2] http://www.upbo.com/servlet/file/store6/item2373702/version1/item_9780521013314_excerpt.pdf Consultat el 7 gener 2014
 3. [3] http://www.cambridgeenglish.org/about-us/what-we-do/ Consultat el 7 gener 2014
 4. [4] http://www.cambridgeenglish.org/research-and-validation/fitness-for-purpose/ Consultat el 7 gener 2014
 5. UCLES, 1913, Regulations for the Examination for Certificates of Proficiency in Modern Language and Religious Knowledge
 6. [5] http://www.bankofengland.co.uk/education/Pages/inflation/calculator/flash/default.aspx Consultat el 7 gener 2014
 7. [6] http://www.cambridgeenglish.org/images/23124-research-notes-10.pdf Consultat el 7 gener 2014
 8. Howatt, A (1984) A history of English Language Teaching, Oxford: Oxford University Press
 9. [7] http://www.cambridgeenglish.org/exams-and-qualifications/young-learners/ Consultat el 7 gener 2014
 10. [8] http://www.cambridgeenglish.org/exams-and-qualifications/ Consultat el 7 gener 2014

Enllaços externs[modifica]