Camilo Ospina Bernal

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCamilo Ospina Bernal
Biografia
Naixement23 desembre 1959 Modifica el valor a Wikidata (64 anys)
Bogotà (Colòmbia) Modifica el valor a Wikidata
Permanent Representative of Colombia to the Organization of American States (en) Tradueix
11 agost 2006 – 27 juliol 2009
22è Ministre de Defensa de Colòmbia
19 juliol 2005 – 19 juliol 2006
← Jorge Alberto UribeJuan Manuel Santos Calderón → Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat del Rosario Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític, diplomàtic, advocat Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Conservador de Colòmbia Modifica el valor a Wikidata
Premis

Modifica el valor a Wikidata

Camilo Alfonso de Jesús Ospina Bernal (Bogotà, 23 de desembre de 1959) és un advocat, polític i diplomàtic colombià, fill d'Alfons Ospina Rodríguez i Isabel Bernal.

Batxiller del Liceu de Cervantes, promoció de 1976 i advocat egresado de la Facultat de Jurisprudència de la Universitat del Rosari a Bogotà i especialista en dret administratiu a la mateixa universitat. Ha estat docent, investigador i vicedegà de la Universitat del Rosari, assessor jurídic de la Direcció General de Pressupost del Ministeri d'Hisenda i Crèdit Públic, Secretari General del Ministeri d'Hisenda i Crèdit Públic i consultor del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament.

Es va graduar com advocat de la Universitat del Rosari i té un postgrau en dret administratiu en aquesta mateixa universitat. També ha realitzat estudis de dret econòmic, dret tributari i hisenda pública, disciplines que ha ensenyat en centres d'educació superior. La seva preparació en aquestes àrees el va portar a participar en molts projectes d'investigació i assessoria per entitats estatals i privades en els últims anys.[1]

Es va exercir com a secretari Jurídic de la Presidència de la República entre 2002 i 2005, i com a Ministre de Defensa Nacional entre 2005 i 2006. Sent ministre de Defensa va iniciar el sistema de recompenses a militars per la mort que va derivar en l'escàndol de civils assassinats per membres de l'Exèrcit de Colòmbia, conegut en aquest país com el "escàndol dels falsos El juliol de 2006 va ser designat Ambaixador, Representant Permanent de Colòmbia davant l'Organització dels Estats Americans (OEA), a Washington.

Durant la seva trajectòria en l'acadèmia ha estat docent de la Universitat del Rosari, Universitat dels Andes, Universitat Externat de Colòmbia i la Pontifícia Universitat Javeriana.

Referències[modifica]

  1. Mariano Ospina Peña, 1200 Anys d'Història, història, relats i genealogia dels Ospinas, Bogotà 2007, pàgina 180, ISBN 978-958-44-0692-7