Campoo-Los Valles

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula geografia políticaCampoo-Los Valles

Localització
Modifica el valor a Wikidata Map
 43° 00′ N, 4° 06′ O / 43°N,4.1°O / 43; -4.1
EstatEspanya
Comunitat autònomaCantàbria Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Superfície1.012,09 km² Modifica el valor a Wikidata

Campoo-Los Valles és una comarca històrica de Cantàbria, situada a l'Alt Ebre de poc més de 1.000 km². La cota més elevada està en el pic Cuchillón (2.225 msnm), i la més baixa a Pesquera (560 msnm), estant Reinosa a 850 msnm.

Originàriament, segons es recull en el Llibre de les Merindades de Castella o Becerro de les Behetrías de Castella (d'aproximadament 1352), la Merindad d'Aguilar de Campoo comprenia tant municipis del sud de l'actual Cantàbria, com del nord de la província de Palència i de la de Burgos, sent la capital l'avui palentina Aguilar de Campoo, antiga capital del vast Marquesat d'Aguilar de Campoo. Posteriorment, la capitalitat es va traslladar a Reinosa, ciutat que segueix ostentant aquesta condició. El "Campoo palentino", va quedar després de la divisió provincial, amb Aguilar com població més important, i englobat actualment en l'àmplia comarca de la Muntanya Palentina. Malgrat que ja existeix una llei de comarcalització de Cantàbria, aquesta encara no ha estat desenvolupada per tant la comarca no té entitat real.[1]

Municipis de la comarca[modifica]

Galeria d'imatges[modifica]

Referències[modifica]

  1. Llei 8/1999, de 28 d'abril, de comarques de la Comunitat Autònoma de Cantàbria «PDF». Arxivat de l'original el 2009-12-12. [Consulta: 15 maig 2008].