Can Jornet de Gallecs

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Jornet de Gallecs
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXVI
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMollet del Vallès (Vallès Oriental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióGallecs, a 50 m de la ctra.
Map
 41° 34′ N, 2° 12′ E / 41.56°N,2.2°E / 41.56; 2.2
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC17828 Modifica el valor a Wikidata

Can Jornet de Gallecs és un edifici protegit com a bé cultural d'interès local a Gallecs (Mollet del Vallès, Vallès Oriental).

Descripció[modifica]

És un edifici amb murs de càrrega de paredat comú, format per un cos principal i construccions annexes adossades. Els sostres i cobertes tenen bigues i cabirons de fusta i teula àrab a l'exterior. El cos principal té coberta a dues vessants amb carener centrat i perpendicular a la façana principal, el cos esquerre està cobert a una vessant. La façana principal conserva finestres amb brancals de pedra. Té una remunta, les golfes, que conté nou obertures amb arc de mig punt, formant una galeria.

Història[modifica]

Es tracta d'un edifici originari dels segles XVI-XVII. La imatge actual es deu a una reforma que es va dur a terme entorn del 1900. Avui dia continua usant-se com a masia però amb una activitat molt menor, ja que pertany a una propietat pública com és l'espai de Gallecs. Els elements principals verticals es mantenen en estat de conservació acceptable, els horitzontals presenten majors deficiències, malgrat que encara permeten els usos actuals. És un edifici interessant per la seva tipologia i les seves possibilitats d'utilització.

El Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de Mollet del Vallès, aprovat provisionalment el 1984, la incorporava com a element a protegir.

Referències[modifica]

  • «Can Jornet de Gallecs». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 abril 2012].

Enllaços externs[modifica]