Can Manegat (Caldes de Malavella)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Manegat
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Inici
Característiques
Estil arquitectònichistoricisme arquitectònic
Neomudèjar Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCaldes de Malavella (Selva) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Termes Romanes, 16. Caldes de Malavella (Selva)
Map
 41° 50′ N, 2° 49′ E / 41.84°N,2.81°E / 41.84; 2.81
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC33734 Modifica el valor a Wikidata

Can Manegat és una casa situada al nucli urbà de Caldes de Malavella (Selva). Es pot albirar des de la Plaça de Sant Grau, ja que comparteix paret amb Cal Pebrot, tot i que l'entrada es troba al carrer de les Termes Romanes.[1] És una obra inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És un edifici de planta quadrangular amb un cos avançat a la façana principal, compost de planta baixa i pis, amb teulades a diferent nivells, algunes de les quals són terrats, amb baranes de merlets escalonats. (Al costat esquerre hi ha terrasses i al dret teulat amb vessant desaiguat a la façana principal).[1] Les obertures són en arc de ferradura i fistons, amb element decoratiu de rajola vidriada a manera de trencaaigües fingit, i també decoracions florals, fetes de rajola vidriada, als carcanyols.[1] Les façanes estan pintades de color blanc. Les rajoles són de color blau i blanc. Totes les obertures estan tancades per una gelosia de fusta. Les obertures de la part inferior, a més, tenen un reixat de treball de forja. Un tancat protegeix l'edifici i el jardí que l'envolta.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Manegat
  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 «Can Manegat». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 27 octubre 2014].