Candy Candy

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Candy Candy
キャンディ・キャンディ
Gèneredrama, històric
Manga
AutorKyoko Mizuki
Il·lustradorYumiko Igarashi
EditorialJapó Kodansha
DemografiaShojo
RevistaNakayoshi
Publicacióabril de 1975març de 1979
Volums9
Anime
DirectorTetsuo Imazawa
GuionistaNoboru Shiroyama
Shun'ichi Yukimuro
EstudiToei Animation
CanalJapó TV Asahi
Emissió1 d'octubre de 19762 de febrer de 1979
Episodis115

Candy Candy (キャンディ・キャンディ?) és una sèrie d'anime basada en el sentimentalisme. La història gira al voltant de Candice "Candy" White, una noia que viu en un orfenat essent en realitat una jove de fortuna. Maltractada per una noia gelosa de la seva història d'amor i per una família adoptiva, creix intentant guanyar-se l'estimació d'amics i d'un jove de qui tot la separa. Després d'aconseguir ser una dona independent, es coneix el seu origen i pot reunir-se amb el seu amor.

La sèrie va emetre's a partir de 1975 i va inspirar diverses pel·lícules al Japó. Basada en una novel·la de Kyoko Mizuki, va ser exportada a diversos països occidentals, entre ells Espanya, on va ser emesa per TVE. A Catalunya, fou esmesa per primer cop l'11 de juny de 1997[1] pel Canal 33 i posteriorment reemesa pel canal K3.

L'anime s'estructura com un relat d'iniciació, on les escoles i cases tenen un paper determinant, ja que el punt de vista és el de l'adolescent. Apareixen temes com la família, el valor de l'amistat, el primer amor o la necessitat de tenir personalitat, entre d'altres.

Referències[modifica]

  1. «Servei Català del Doblatge». [Consulta: 1r gener 2012].

Enllaços externs[modifica]